Lätit globaalne jahenemine ei mõjuta

01. august 2001, 00:00

Läti majandusministeerium tõstis Läti selle aasta majanduskasvu prognoosi seitsmele protsendile. Sarnaselt Eestiga on ka Läti eksport Euroopa Liitu vähenenud, aga vähenemine on kompenseeritud ekspordiga SRÜ riikidesse, Eestisse ja Leetu.

Huvitav on see, et Eesti majanduse väljavaadetest rääkides on meie kohalikud analüütikud ülimalt pessimistlikud ja viitavad maailmamajanduse jahenemise negatiivsetele mõjudele. Maailmamajanduses toimuvad arengud peaksid mõjutama ka Lätit. Läti areng näitab, et majanduskasv sõltub eeskätt Lätis tegutsevate ettevõtjate edukusest. Esimene poolaasta on ka Eesti ettevõtjatele olnud edukas ja tõenäoliselt ei jää Eesti majanduskasvu osas oluliselt alla lõunanaabritele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing