USA tippanalüütikud võivad sattuda kohtupinki

ÄP Online 01. august 2001, 00:00

Zamansky süüdistab investeerimispankade Morgan Stanley ja Salomon Smith Barney spetsialiste selles, et nad avaldasid liiga optimistlikke prognoose ?uue? majanduse (internetikompaniid, telekommunikatsioonifirmad) ettevõtete arengu suhtes.

Investorid, kes ehitasid oma portfellid üles nende kompaniide aktsiatele ega müünud neid õigel ajal, kaotasid peaaegu kogu oma raha.

Zamansky süüdistab panku ja analüütikuid selles, et nad varjasid huvide konflikte ja töötasid seega ebaausalt. Mõned kompaniid maksid oma analüütikutele isegi preemiaid selle eest, et nad näitaksid situatsiooni soodsates värvides.

Nimetatud on analüütikutest Mary Meekeri nime Morgan Stanleyst, keda kunagi nimetati ?interneti kuningannaks?, ja Jack Grubmani, kes oli Salomon Smith Barney peaanalüütik telekommunikatsioonikompaniide osas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing