Aktsiaturg kergelt passiivne ja langev

Raivo Sormunen 29. august 2001, 00:00

Aktiivsuse kadumisega langesid eilsel börsipäeval ka aktsiate hinnad. Tugevalt andis järele Hansapanga aktsia, odavnedes pärast esmaspäevast protsendist kukkumist veel 1,4, sulgudes 156,25 kroonil.

Kuna möödunud nädalal avaldatud panga II kvartali tulemused olid turu ootustest paremad, siis on tagasiminek aktsiahinnas üllatav. Suure tõenäosusega puudus aktsial toetav jõud suurematelt turgudelt, kuna seal polnud aktsiate liikumissuund ka just positiivne.

Maailmamajanduse jahtumisele on Hansapanga aktsia seevastu korralikult vastu pidanud, olles kergelt langeva pangandussektori aktsiate kõrval aastaga 22 tõusnud.

Eile ei hiilanud kauplemisaktiivsuse poolest ka Eesti Telekom, mille aktsiahind taandus 0,5, 55 kroonini. Veidi võis aktsiahinnale pärssivalt mõjuda Telekomi finantsjuhi Bjorkqvisti esmaspäevane ütlus, et 3. septembril toimuv ettevõte nõukogu koosolek jätab tõenäoliselt aktsiate tagasiostu saatuse lahtiseks.

Lisanimekirjas on näha huvi Farmaatsiatehase aktsia vastu, millega kaubeldi eile aasta kõrgeimate tasemete juures. Aktsia sulgus 23,60 kroonil.

Farmaatsiatehas on üks vähestest, kes pole seni veel avaldanud oma II kvartali majandustulemusi. Kuna börsi reglemendi kohaselt tuleb kvartalitulemused avaldada hiljemalt kaks kuud pärast aruandeperioodi lõppu, on sel nädalal lisaks temale oodata ka Tallinna Kaubamaja ja XXL.EE majandusaruandeid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing