Optimistid ootavad aktsiate hinnarallit

Tõnis Oja 05. oktoober 2001, 00:00

Dollari kurss kerkis eile euro suhtes kümmekonna Eesti sendi võrra tänu kolmapäeval toimunud hinnarallile USA aktsiaturgudel ning ootustele, et eile hinnatõus jätkuks. Nii sündiski kaks tundi pärast kauplemise algust olid olulisemad aktsiaindeksid umbes 0,5-3,5 protsendiga plussis. Ühendriikide valuutat toetas ka president Bushi ettepanek toetada riigi majandust maksukärbete ja otsetoetustega kokku 75 miljardi dollari ulatuses. ?Investorid ostsid dollareid selleks, et olla enne potentsiaalset hinnarallit kohal?, lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga Investors Bank & Trust valuutaturgude peastrateeg Tim Mazanec.

Inglise Pank langetas sel aastal juba kuuendat korda baasintressi (seekord 0,25 protsendipunkti võrra) vastumeetmena globaalse majandussurutise vastu, mis intensiivistus pärast 11. septembrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing