Piraatlusevastane võitlus soikumas

Peep Sooman 09. oktoober 2001, 00:00

Tallinna politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Jaak Hindrikson ütles, et majanduspolitsei ei pea otseselt reididega tegelema, ent kui kohalike politseijaoskondade kolmanda kvartali tulemuste põhjal on nad jänni jäänud, siis minnakse appi. ?Teile võib see lause imelikuna tunduda, aga kui meil on üle 400 maksuasja (maksupettuse kriminaalasja ? toim.), kus on teada konkreetsed inimesed ja iga asi on üle miljoni krooni, siis meid piraatlus ei huvita,? sõnas Hindrikson, lisades, et vajaduse korral ollakse siiski valmis piraatlusevastases võitluses abistama. ?Aga võib juba öelda, et piraatluse osas ei vasta tulemused tegelikkusele, nii et me peame taas aktiviseeruma,? kinnitas komissar.

Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor Ilmar Härg möönis, et tänavu sügisel on politsei olnud piraatkauba püüdmisel passiivne. ?Meil on internetipiraatide vastu paar reidi tegemata, ka Kadaka turu tahtsime sügisel uuesti käsile võtta,? rääkis ta. ?Osaliselt on see muidugi salaalkoholiga seotud, kodaniku ja inimesena saan ma sellest täiesti aru,? ütles Härg. ?Tahame enne jõulusid ikkagi reidid taastada, et jõulueelne põhisissetulek piraatkaubamüüjatel ära lõigata,? lausus Härg. Samas tunnistas ta, et head tööd teeb tolliamet, mis muude kahtlaste kaupade avastamisel ei pigista piraatkauba ees silma kinni, vaid käsitleb seda teistega võrdse seaduserikkumisena.

Eesti suurima legaalsete helisalvestiste müügiga tegeleva firma Pedrobeat juhataja Sven Aabreldaal ütles, et kuna eelmisel aasta lõpus anti piraatide vastu tugev löök, pärast seda jäid asjad aga unarusse, siis on firmal ebatraditsionaalselt seni käesoleva aasta parim müügikuu jaanuar. ?Meil on olnud selline aasta, et tammume ühe koha peal,? ütles ta. ?See aasta on üldse olnud politseile õnnetu aasta, nüüd tuli Pärnu alkoholiõnnetus ka, aga Eestis paistabki olevat selline suhtumine, et kui kaua aega pole tegutsetud, siis vaadatakse, et nüüd võiks jälle natuke teha,? viitas Aabreldaal järjepidevuse puudumisele politseis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing