Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piraatlusevastane võitlus soikumas

  Tallinna politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Jaak Hindrikson ütles, et majanduspolitsei ei pea otseselt reididega tegelema, ent kui kohalike politseijaoskondade kolmanda kvartali tulemuste põhjal on nad jänni jäänud, siis minnakse appi. ?Teile võib see lause imelikuna tunduda, aga kui meil on üle 400 maksuasja (maksupettuse kriminaalasja ? toim.), kus on teada konkreetsed inimesed ja iga asi on üle miljoni krooni, siis meid piraatlus ei huvita,? sõnas Hindrikson, lisades, et vajaduse korral ollakse siiski valmis piraatlusevastases võitluses abistama. ?Aga võib juba öelda, et piraatluse osas ei vasta tulemused tegelikkusele, nii et me peame taas aktiviseeruma,? kinnitas komissar.
  Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor Ilmar Härg möönis, et tänavu sügisel on politsei olnud piraatkauba püüdmisel passiivne. ?Meil on internetipiraatide vastu paar reidi tegemata, ka Kadaka turu tahtsime sügisel uuesti käsile võtta,? rääkis ta. ?Osaliselt on see muidugi salaalkoholiga seotud, kodaniku ja inimesena saan ma sellest täiesti aru,? ütles Härg. ?Tahame enne jõulusid ikkagi reidid taastada, et jõulueelne põhisissetulek piraatkaubamüüjatel ära lõigata,? lausus Härg. Samas tunnistas ta, et head tööd teeb tolliamet, mis muude kahtlaste kaupade avastamisel ei pigista piraatkauba ees silma kinni, vaid käsitleb seda teistega võrdse seaduserikkumisena.
  Eesti suurima legaalsete helisalvestiste müügiga tegeleva firma Pedrobeat juhataja Sven Aabreldaal ütles, et kuna eelmisel aasta lõpus anti piraatide vastu tugev löök, pärast seda jäid asjad aga unarusse, siis on firmal ebatraditsionaalselt seni käesoleva aasta parim müügikuu jaanuar. ?Meil on olnud selline aasta, et tammume ühe koha peal,? ütles ta. ?See aasta on üldse olnud politseile õnnetu aasta, nüüd tuli Pärnu alkoholiõnnetus ka, aga Eestis paistabki olevat selline suhtumine, et kui kaua aega pole tegutsetud, siis vaadatakse, et nüüd võiks jälle natuke teha,? viitas Aabreldaal järjepidevuse puudumisele politseis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.