• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piraatlusevastane võitlus soikumas

  Tallinna politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Jaak Hindrikson ütles, et majanduspolitsei ei pea otseselt reididega tegelema, ent kui kohalike politseijaoskondade kolmanda kvartali tulemuste põhjal on nad jänni jäänud, siis minnakse appi. ?Teile võib see lause imelikuna tunduda, aga kui meil on üle 400 maksuasja (maksupettuse kriminaalasja ? toim.), kus on teada konkreetsed inimesed ja iga asi on üle miljoni krooni, siis meid piraatlus ei huvita,? sõnas Hindrikson, lisades, et vajaduse korral ollakse siiski valmis piraatlusevastases võitluses abistama. ?Aga võib juba öelda, et piraatluse osas ei vasta tulemused tegelikkusele, nii et me peame taas aktiviseeruma,? kinnitas komissar.
  Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor Ilmar Härg möönis, et tänavu sügisel on politsei olnud piraatkauba püüdmisel passiivne. ?Meil on internetipiraatide vastu paar reidi tegemata, ka Kadaka turu tahtsime sügisel uuesti käsile võtta,? rääkis ta. ?Osaliselt on see muidugi salaalkoholiga seotud, kodaniku ja inimesena saan ma sellest täiesti aru,? ütles Härg. ?Tahame enne jõulusid ikkagi reidid taastada, et jõulueelne põhisissetulek piraatkaubamüüjatel ära lõigata,? lausus Härg. Samas tunnistas ta, et head tööd teeb tolliamet, mis muude kahtlaste kaupade avastamisel ei pigista piraatkauba ees silma kinni, vaid käsitleb seda teistega võrdse seaduserikkumisena.
  Eesti suurima legaalsete helisalvestiste müügiga tegeleva firma Pedrobeat juhataja Sven Aabreldaal ütles, et kuna eelmisel aasta lõpus anti piraatide vastu tugev löök, pärast seda jäid asjad aga unarusse, siis on firmal ebatraditsionaalselt seni käesoleva aasta parim müügikuu jaanuar. ?Meil on olnud selline aasta, et tammume ühe koha peal,? ütles ta. ?See aasta on üldse olnud politseile õnnetu aasta, nüüd tuli Pärnu alkoholiõnnetus ka, aga Eestis paistabki olevat selline suhtumine, et kui kaua aega pole tegutsetud, siis vaadatakse, et nüüd võiks jälle natuke teha,? viitas Aabreldaal järjepidevuse puudumisele politseis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.