Ülo Toomsalu • 10. oktoober 2001 kell 6:02

Libahelkurid taas müügil

Maanteeameti teatel on taas müügile ilmunud oravakujulised võltshelkurid, mis pimedas tuledele vastu ei helgi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna spetsialisti Urve Sellenbergi sõnul müüdi libahelkureid Mustamäel Realisatsioonikeskuses, Ehitajate tee 110. Jubin, mis pimedas kaitseb selle kandjat sama palju kui plekktops, maksis kolm krooni, ostjaid odavale kaubale jätkus.

?Küsisin pärast helkuri testimist kauplusest, et kas te olete teadlikud, et müüte võltskaupa. Müüja vastas, et teda see ei huvita, tema tegeleb kasumi teenimisega,? oli Sellenberg nördinud. Sellenbergi sõnul on konfiskeeritud juba 30 000 sellist helkurit.

Urve Sellenbergi kinnitusel teavitab maanteeamet tarbija petmisest tarbijakaitseametit.

Kui helkurit silmade kõrguselt taskulambiga valgustada, peab see vastu helkima, võltshelkur seda ei tee.

Hetkel kuum