Ülar Lauk • 15. oktoober 2001 kell 9:50

Dollar pole enam vabalt konverteeritav

USA Kongress kiitis reedel heaks rahapesu vastase seaduse. Nüüdsest ei tohi USAst vabalt välja vedada üle 10 000 dollari sularahas ja korrespondentskontod, mis asuvad riikides, mille valitsused ameeriklaste arvates võitlevad halvasti rahapesuga, pannakse range kontrolli alla, kirjutab Kommersant.

Sel nädalal kirjutab seadusele alla ka president George Bush.

Ajalehe arvates on nüüd raske nimetada dollarit täiesti konverteeritavaks valuutaks, selgub et USAs on valuutakontroll mitte väiksem kui Venemaal. Artiklis kirjutatakse ka, et valuuta vaba väljaveo piiramine on iseloomulik mittekonverteeritava valuutaga riikidele nagu Venemaa.

Reutersi teatel tuleb nüüd suuremate summade korral täita deklaratsioon ja esitada teat. dokumendid. USA Kongressi Esindajatekoja finantsteenuste komisjoni esimehe Michael Oxley sõnul on loosung 'Business as usual' nüüd minevik.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/chronicle/lenta.html?id=23533 id_alias=13>

<#Reuters=http://dailynews.yahoo.com/h/nm/20011012/pl/attack_financial_laundering_dc_11.html>

Hetkel kuum