Inge Rumessen • 16. oktoober 2001 kell 14:31

Regionaalarengu Agentuur alustab uute ettevõtlustoetuste väljastamist

EAS Regionaalarengu Agentuur (ERDA) alustab kolme uue ettevõtlustoetuse väljastamist, mida tuleb riigieelarve vahenditest. ERDA eelarves on käesoleval aastal selleks planeeritud ligi 25 miljonit krooni.

Uued ettevõtlustoetused on stardiabi, ettevõtlusega seotud infrastruktuuri arendamise projektide toetus ning ettevõtjate töötajate ümberõppe ja täiendkoolituse toetus.

ERDA direktori Jüri Roosi sõnul saavad ettevõtjad hakata esitama stardiabi taotlusi ning ettevõtlusega seotud infrastruktuuri arendamise projektide toetuste taotlusi ettevõtluskeskustele käesolevast nädalast. Ettevõtjate töötajate ümberõppe ja täiendkoolituse toetuse avaldusi hakkavad ettevõtluskeskused vastu võtma oktoobri lõpus.

Stardiabi toetuse väljastamise eesmärgiks on alustava väikeettevõtluse toetamine ja arendamine. Stardiabi eelistuste hulka kuulub tegutsevate või tegutsemist alustavate äriinkubaatorite klientide toetamine, püüdes kombineerida maksimaalselt nõustamist finantseerimisega.

Stardiabi ülemmääraks on üldjuhul 50 tuhat krooni, erandjuhtudel kuni 100 tuhat krooni.

Stardiabi taotlejateks võivad olla äriühingud ja füüsilisest isikust ettevõtjad ning tegevust alustavad ettevõtjad, kelle projektis ettenähtud investeeringud on seotud ettevõtluse edendamisega reeglina väljaspool Tallinna, Tartut ja Pärnut. Sihtgrupiks on kuni 50 töötajaga ja alla 10 miljoni kroonise aastakäibega ettevõtjad, kes on reaalselt tegutsenud kuni 2 aastat.

Hetkel kuum