Ülo Toomsalu • 26. oktoober 2001 kell 6:14

Pärnu kardab uut metanooliohvrite lainet

Pärnu turult ostetud puupiirituse joomise tõttu teisipäeval haiglasse sattunud mees võib olla uue mürgituslaine esimene ohver, mistõttu palub kohalik kriisikomisjon politseinikelt kiiret reageeringut, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Arvestades eelneva mürgistuslaine traagilisust peame uue juhtumi osas olema äärmiselt ettevaatlikud,? ütles Pärnu maakonna kriisikomisjoni esimees maavanem Toomas Kivimägi. ?Politsei peab rakendama kõik jõud selgitamaks, kas tegu on järellainetusega või mõne uue metanoolipartiiga.?

Keskkriminaalpolitsei Lääne regionaalkeskuse uurija Urmas Krügeri sõnul on uus mürgistuslaine vähetõenäoline. ?Otseselt pole praegu küll alust karta, et laine läheks jälle suuremaks,? kinnitas ta. ?Ka viimane juhtum on põhjustatud ilmselt eelmisest partiist pärit metanoolist.?

Teisipäeval metanoolimürgistusega haiglasse sattunud puupiirituse jooja oli enda sõnul metanooli ostnud hiljuti Pärnu turult.

?Ega ta müüja nime osanud öelda, aga põhimõtteliselt ta teab, millal ja kelle käest ostis,? lausus uurija Nils Sempelson, kes ei soovinud uurimise huvides öeldut täpsustada.

Metanooliohvrit üle kuulanud Sempelsoni sõnul oli mees joonud metanooli üksi terve pudeli, kuid tema elu päästis see, et pudelis oli lahja kraam.

Urmas Krügeri sõnul ei tasu lahja mürkviina põhjal oletada, et tegu võib olla uue partiiga, lihtsalt müüjad on muutunud ettevaatlikumaks ja asunud metanooli lahjendama.

Hetkel kuum