Tõnis Arnover • 13. november 2001 kell 9:40

Põhjaliit ootab Kabuli lähistel Talebani vägede lahkumist

Põhjaliidu väed on jäänud Afganistani pealinnast Kabulist kuue kilomeetri kaugusele pidama, et vältida suuremaid lahinguid pealinnas, mis on juba varem pooleldi purustatud ja kust Talebani vägede põhijõud lahkuvad lõuna poole viivat maanteed kaudu, teatab uudisteagentuur CNN.

Kabul on juba niigi viimase viie aasta lahingutes purustatud ja tsiviilelanikud on saanud palju kannatada, seepärast ootame, sest osa Talebani vägesid võib olla veel linnas, ütles Põhjaliidu kaitseminister Abdullah Abdullah.

CNNi teatel on paljud Kabuli elanikud hirmul Põhjaliidu vägede ees ja kavatsevad samuti linnast lahkuda.

Teatavasti on ka USA nõudnud Põhjaliidult seni linnaminekuga viivitada, kuni ÜRO abiga on loodud Afganistani laiapõhjaline üleminekuvalitsus.

Hetkel kuum