Romet Kreek • 20. november 2001 kell 22:00

Sonera aktsia tegi Helsingis taas ilma

Soome telekommunikatsioonifirma Sonera kohta tuli eile turgudele nii negatiivseid kui ka positiivseid uudiseid. Enim mõjutas turgu tehniline kasumivõtmine, mitte uudised. Ühelt poolt mõjutas turgu Helsingin Sanomate uudis Soome finantsjärelevalve huvist Sonera vastu. Positiivsena mõjus aktsiale investeerimispanga antud tugev ostusoovitus.

Soome finantsjärelevalve RATA ei kinnitanud Sonera osas ebatavaliselt põhjalikku uurimist seoses läbirääkimistega, mis viisid Soome riigi otsuseni rahastada Sonerat 1 mld eurose õigusteemissiooni raames, teatas uudisteagentuur AFX, viidates Helsingin Sanometele. ?Me ei kommenteeri uurimise all olevaid asju,? ütles RATA pressiesindaja AFXile.

Helsingin Sanomat kirjutas, et RATA on laiendanud uurimist võimalike kõrgete poliitikute, ametnike ja nende sugulaste aktsiatehingutele.

RATA on nõudnud välja kogu insaiderite nimekirja, kes võisid kokku puutuda tehinguga.

?Ma ei arva, et RATA läbiviidav uurimine on tänase Sonera aktsia languse põhjuseks,? ütles üks maakler pärastlõunal AFXile. Sonera ja Nokia aktsia langesid tema sõnul kasumivõtmise tagajärjel. ?Uurimine ei mõju negatiivselt Sonera aktsia hinnale. Need on eraisikud, keda võidakse trahvida. Õiguste emissiooni ei tühistata kindlasti.?

Investeerimispank Lehman Brothers tõstis Euroopa telekomide Hollandi KPNi ja Soome Sonera soovituse tugevaks ostusoovituseks.

Sonera aktsia, mis oli enamiku päevast miinuses, lõpetas päeva 0,72ga plussis 5,56 eurol.

Hetkel kuum