Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Cibus pälvis veterinaar- ja toiduameti tunnustuse
Veterinaar- ja toiduamet tunnistas, et AS Cibus täitis kolmanda pagaritööstusena Eestis toiduainetööstustele esitatavad uued ranged nõuded, kirjutab Pärnu Postimees.
Pärnumaa veterinaariakeskuse juhataja Rein-Heinar Pill ütles eile tunnistust Cibuse juhatajale Mati Kuusele üle andes, et ettevõttes nõuete täitmiseks tehtud töö ja investeeringute maht väärivad austust.
Pill rääkis, et tähtaeg, mil kõik toiduainetööstused peavad end uutele nõuetele vastavaks muutma, kukub 1. jaanuaril 2003. Cibus sai sellega hakkama üle aasta varem.
Cibuse emaettevõtte Pere Leib tegevjuht Neeme Raig teadis öelda, et peale Pere Leiva enese, mis sai tunnustatud ettevõtteks jaanipäeva ajal, on uued nõuded täitnud veel vaid Saaremaa leivatehas.
Raig rõhutas, et tootmise nõuetele vastavaks viimine pole iludusvõistlus ega missivalimine, vaid osa lõppeesmärgist, milleks on tarbija kindlustunne, et ta ostab poest vaid garanteeritud kvaliteediga toodet.
Raigi sõnade kohaselt on Eestis praegu paar tuhat firmat, mille tegevusalade hulgas on kirjas ka pagaritoodete valmistamine.
?Kui ametnikud asja tõsiselt võtavad, jääb pärast tähtaega 2003. aastal märksa vähemaks neid, kes kuuri all leiba üritavad küpsetada,? arvas Raig.
Cibuse labori juhataja Silvi Sutt rääkis, et tunnustuse saamiseks tuli päris suur töö ära teha. Kõigepealt olid vajalikud mahukad investeeringud, mil tootmisruumide renoveerimise käigus võeti kasutusele vaid toiduainetööstuses lubatud viimistlusmaterjalid.
Tootmisruumide ja seadmete renoveerimise kõrval tuli täiustada kogu tootmisahelat alates toidutoorme vastuvõtust ja kontrollist kuni valmistoodangu saatmiseni tarbijani.