Ülo Toomsalu • 7. detsember 2001 kell 7:35

Reformierakonna fraktsioon laguneb

Lisaks Tallinna volikogu esimehele Rein Voogile ei toeta Reformierakonna ja Keskerakonna võimalikku võimuliitu ka erakonna linnavolikogu fraktsiooni kuuluv Tiina Mõis, kes kavatseb tuleval nädalal toetada isamaaliitlasest linnapea Tõnis Paltsi ametisse jäämist, kirjutab Postimees.

Tiina Mõis kinnitas eile Postimehele, et ei toeta Reformierakonna ja Keskerakonna liitu. ?Need on kaks liiga erinevat erakonda oma vaadetelt,? sõnas ta. ?Mina sellega kaasa ei lähe ja ei kavatse seda toetada.?

Mõis väitis, et pole viibinud ühegi Reformierakonna arutelu ega otsustamise juures, millel erakond otsustas end siduda Keskerakonnaga. ?Olen parteitu, kuid kindlasti Reformierakonna-meelne ja antud juhul olen vist rohkem reformierakondlane kui need, kes neid otsuseid teevad.?

Mõis ütles, et ei näe põhjust, miks ta peaks isamaaliitlasest Tallinna linnapead Tõnis Paltsu umbusaldama.

Reformierakonna liige Tarmo Leinatamm ütles, et toetab uue võimuliidu loomist, sest praegune liit on rahaga kokku ostetud. Samas nentis ta, et on valmist toetama ka Isamaaliidu ja Keskerakonna liitu, kui Reformierakonnal ja Keskerakonnal ei õnnestu ühtset stabiilset võimuliitu moodustada.

Hetkel kuum