ÄP fototoimetus • 12. detsember 2001 kell 22:00

Eesti Telefon majutab kliendi ärikriitilised seadmed Atlase Telehotelli

Eesti Telefon tõi detsembris turule kliendiseadmete majutusteenuse Atlas Telehotell, mis võimaldab klientidel paigutada oma hinnalisi ja ärikriitilisi telekommunikatsiooniseadmeid turvalisse keskkonda ning tagada tänu sellele katkematu teenusepakkumine.

353 ruutmeetrise pindalaga Telehotell tagab kliendiseadmetele katkematu püsiva elektrivarustuse, kliimaseadmed ning turvalisuse. Telehotelli asukoht Tallinnas Sõle tänav 14 on Eesti telekommunikatsiooni- ja internetivõrgu süda, kust saab kiire ühenduse Eesti Interneti tuumikvõrku. Kliendi soovil tehakse Telehotellis ka seadmete paigaldamine, hooldus, diagnostika ja rikete kõrvaldamine. Ligi pääseb oma seadmetele ükskõik mis ajal eraldi lisatasuta.

Atlas Telehotell on suunatud eeskätt teistele telekommunikatsioonifirmadele ning interneti- ja rakendusrenditeenuste pakkujatele. Selliste kõrge turvalisusnõudega serveriruumide rajamine eraldi firma seadmete jaoks on üsna kallis.

Üks Atlas Telehotelli võimalikest tulevatest klientidest on telekommunikatsioonifirma KPNQwest Eesti, mille juhataja Neeme Takise sõnul on Telehotelli eelisteks võrreldes teiste samalaadsete serverimajutusteenustega esimesena Eestis kasutusel olev gaaskustutus. Ka kettamahu ja varukoopiate osas on Takise arvates telehotellil pisut enamat pakkuda kui seni saama harjutud.

Telehotelli kasutustasud algavad 282 kroonist kuus. Selle raha eest saab seadmekoha Eesti Telefoni seadmekapis suurusega 1U (rack unit ehk standardne arvutiseadmete sahtliformaat seadmekappides) koos 220 voldise vahelduvvooluga katkematu toite allikast.

Süsteem on kaitstud elektrikatkestuste eest ja mehitatud valve jälgib ööpäevaselt juurdepääsu Telehotelli seadmetele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum