Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõppematu jagelus Bekkeris

  Selleks, et võõrad territooriumile nuhkima ei pääseks, paigaldas Siff tänava algusesse juba tükk aega tagasi raudvärava, mida vahelduva eduga lukustati ning siis jälle avati.
  Samal territooriumil kontoriruume omava Onako Eesti valvas pilk tõi Sifile kaela isegi mõned trahvid värava lukus hoidmise eest. Selle lahtikeeramine on aga mõne sekundi töö ning kuna ametivõimud ei suutnud midagi seadusevastast tuvastada, jäid maksmata ka trahvisummad. ?See tänav on oluline sadama logistilisest seisukohast ning kuna siin liiguvad suured treilerid, on see väga ohtlik jalakäijatele,? põhjendab Siff värava lukustamist.
  Päev enne linnapea umbusaldamist otsustas linnavalitsus tänava likvideerida. Tsiteerides Tõnis Paltsu, on see kõige häbiväärsem ja ebafunktsionaalsem tänav Tallinnas. Tegelikult lasi Siff möödunud aasta suvel teelõigu asfalteerida. ?Jah, nüüd, pärast otsuse vastuvõtmist ilmnes, et nad on seal oma tarbeks seda tänavat hiljuti parandanud,? nentis ekslinnapea reede õhtul. ?Igatahes augustis, kui ma seal käisin, ta küll korras ei olnud.?
  Pealtnägijate sõnul olevat Siffi veel kolmapäevase linnavalitsuse istungi eel, mil tänava likvideerimine erakorralise punktina päevakorda võeti, linnavalitsuses nähtud.
  Minu juures ta ei käinud, ütleb Palts. Siff kinnitab, et tema linnavalitsuses käimine on puha vale ning keelitab Paltsu tänava likvideerimises mitte süüdistama, sest asjade selline käik on protsessi loomulik lõpp.
  Onako mehed aga ei jäta. Nüüd ei pääse nende kliendid enam firma kontorisse, sest Klaasi tänava värav keerati otsusele järgneva päeva hommikul lukku ning Marati tänava sissepääsu ees seisavad Sifi turvafirma Lilto mehed. ?Mul on kõrge patakas sissepääsuloa taotlusi iga kliendi kohta, kuid kõigile on Siff andnud eitava vastuse,? pahandab Onako Eesti juhatuse liige Andrus Nurk.
  Siff lükkab sama pahaselt sellise väite ümber ning ütleb, et pole ühtki Onako klienti takistanud. ?Me võiksime nad tegelikult päevapealt välja lüüa, sest nende ruumid on siin ebaseaduslikult ja renti nad ei maksa. Aga meile pole jälle vaja seda jama, mis siis hakkab,? räägib Siff, väites, et on pigem Onako suhtes heategija, lubades neil seal pesitseda. ?Ma ei teagi, mida nad siin teevad. Ainuke nähtav asi on kolmandale korrusele viiv lift, mis nad endale ehitasid.?
  Siff ei väsi rõhutamast, et on andnud sadamas tööd 250 inimesele ning kirjeldab suurejoonelisi plaane Bekkeri sadama ja hiljuti ostetud Meeruse sadama suureks Sifi sadamaks ühendamisel, mis hõlmab ka villade rajooni ning jahisadamat. Kui Bekkeri sadamat haldava pankrotistunud Balti Baasi kohtuasjadega saaks ühele poole, siis oleks viie aasta ja 300 mln krooniga arvutiekraanile kuvatud visioon tegelikkus.
  ?Alati on lihtsam käituda destruktiivselt kui midagi ära teha,? räägib Siff kemplemise kohta Onako ja Rasmussoni vahel. Pankrotipesa kohtuasjad ei paista aga veel niipea lahenevat. Pankrotihaldur on järjekorras juba kolmas, eelnevad on tagandatud süüdistusega pankrotistunud firma raha oma taskusse poetamises.
  Siff nendib optimistlikult, et asjad on nende kasuks lahenemas. Onako juht aga kurdab, et viimanegi lootusekiir õiglus jalule seada on ähmastumas.
  ?Nad (Rasmusson ? toim.) teevad kõik, et meid siit välja saada. Siis ei ole kedagi, kes nende seaduserikkumisi pealt näeb,? räägib Andrus Nurk ja kirjeldab, kuidas nende elektrikaabel Rasmussoni kontoriaknast läbi lõigati. ?Elektrikaabli pidime otse posti otsast tõmbama aga seepärast, et Ivanov (Oleg Ivanov on Rasmussoni juhatuse esimees ? toim.) lülitas elektri juba ammu välja.?
  Olgu elektri ja sissepääsuga või ilma, istuvad Onako mehed Bekkeri sadamas edasi sama valvsalt kui eesmärgipäraselt toimetavad Sifi mehed.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
USA aktsiad panid kehvale poolaastale punase punkti
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.