28. oktoober 2002 kell 12:49

Börsiülevaade: turul meeleolu positiivne, Eesti Telekom üle 82 krooni

Tallinna börsil liikusid täna aktsiaid peamiselt ülespoole. Tublim oli Eesti Telekomi aktsia, mis sulgus juba pealpool 82 krooni piiri.

Kuna välisbörsidel on viimastel päevadel süvenenud lootus, et oktoobri alguses sai aktsiaturgude põhi lõplikult ära katsutud, tuleb turule üha juurde senini kõrval seisnud investoreid. Mõnevõrra on täna Euroopa börsidel paremini liikunud just tehnoloogiasektor kui viimaste aastate jooksul üks kõige enam muserdada saanud sektoreid.

17. oktoobril investoreid oma korralikust kolmanda kvartali kasumlikkusest teavitanud Eesti Telekomi aktsia tõusis täna 3,7%, tasemeni 82,61 krooni (5,28 eurot).

Eesti Telekomi aktsia tõusu võis toetada ka tavapärasest märksa suurem kauplemisaktiivsus kui käive, mis ulatus vastavalt 30 tehingu ja 1,1 mln kroonini.Peale kvartalitulemuste avaldamist on aktsia tõusnud kokku juba 11%.

1,1% jagu kosus täna möödunud reedel oma rekordilisest kvartalikasumist teavitanud Hansapanga aktsia, mis peatus 221,40 kroonil (14,15 eurot).

Erinevalt Eesti Telekomist, mis tõusis täna terve päeva jooksul, piirdus Hansapanga aktsia tõus päeva esimestel minutitel kättevõidetuga.

Teiste aktsiate varjus tõusis 400 aktsia suuruse tehingu tulemusena oma uue kõigi aegade kõrgeima hinnatasemeni Merko Ehtituse aktsia. Uus rekordtase kirjutatakse nüüd numbritega 77,45 krooni (4,95 eurot).

Hetkel kuum