• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: turul meeleolu positiivne, Eesti Telekom üle 82 krooni

  Tallinna börsil liikusid täna aktsiaid peamiselt ülespoole. Tublim oli Eesti Telekomi aktsia, mis sulgus juba pealpool 82 krooni piiri.

  Kuna välisbörsidel on viimastel päevadel süvenenud lootus, et oktoobri alguses sai aktsiaturgude põhi lõplikult ära katsutud, tuleb turule üha juurde senini kõrval seisnud investoreid. Mõnevõrra on täna Euroopa börsidel paremini liikunud just tehnoloogiasektor kui viimaste aastate jooksul üks kõige enam muserdada saanud sektoreid.
  17. oktoobril investoreid oma korralikust kolmanda kvartali kasumlikkusest teavitanud Eesti Telekomi aktsia tõusis täna 3,7%, tasemeni 82,61 krooni (5,28 eurot).
  Eesti Telekomi aktsia tõusu võis toetada ka tavapärasest märksa suurem kauplemisaktiivsus kui käive, mis ulatus vastavalt 30 tehingu ja 1,1 mln kroonini.Peale kvartalitulemuste avaldamist on aktsia tõusnud kokku juba 11%.
  1,1% jagu kosus täna möödunud reedel oma rekordilisest kvartalikasumist teavitanud Hansapanga aktsia, mis peatus 221,40 kroonil (14,15 eurot).
  Erinevalt Eesti Telekomist, mis tõusis täna terve päeva jooksul, piirdus Hansapanga aktsia tõus päeva esimestel minutitel kättevõidetuga.
  Teiste aktsiate varjus tõusis 400 aktsia suuruse tehingu tulemusena oma uue kõigi aegade kõrgeima hinnatasemeni Merko Ehtituse aktsia. Uus rekordtase kirjutatakse nüüd numbritega 77,45 krooni (4,95 eurot).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaks kriisikärbest, mis vajavad mitut tabavat hoopi
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq suutsid nädala rohelises lõpetada
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Venemaa kasseeris gaasimüügilt topeltsumma
Venemaa teenis eelmise aasta 11 kuuga gaasi müügilt üle kahe korra suurema summa kui aasta varem, müües gaasi vaid 2,5 protsenti rohkem, näitavad Venemaa tolli andmed.
Venemaa teenis eelmise aasta 11 kuuga gaasi müügilt üle kahe korra suurema summa kui aasta varem, müües gaasi vaid 2,5 protsenti rohkem, näitavad Venemaa tolli andmed.
Raadiohommikus: kiire kasvu saladused ja Eesti firma müük üleilmsele hiiule
Äripäeva raadio reedene hommikuprogramm keskendub kiirele kasvule ja arengule. Juttu tuleb mitmekordse gasellitiitli tagamaadest ja kiirelt arenevatest ettevõtetest, millest ühe omanikuks võib saada ka iga raadiokuulaja. Juttu tuleb ka, kuidas šokolaaditootja lõikab kasu teaduskoostööst.
Äripäeva raadio reedene hommikuprogramm keskendub kiirele kasvule ja arengule. Juttu tuleb mitmekordse gasellitiitli tagamaadest ja kiirelt arenevatest ettevõtetest, millest ühe omanikuks võib saada ka iga raadiokuulaja. Juttu tuleb ka, kuidas šokolaaditootja lõikab kasu teaduskoostööst.