• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Siim Kallase hinnangul võiks Riigikogu liikmed saada ainult palka

  Peaminister Siim Kallase sõnul võiks Riigikogu liige saada üksnes palka, mitte praegusel kombel palka ja hüvitisi.

  ?Võiks olla lihtsalt üks palk ja kõik,? ütles Kallas reedel Postimehele. Tegemist on peaministri ja Reformierakonna liidri isikliku arvamusega, mitte partei ametliku positsiooniga parlamendiliikmete palga ja hüvede reformimisvajadusest.
  Nädala pärast esmaspäeval on Riigikogu liikmete palgaprobleem kaksikliidu koalitsiooninõukogu koosoleku päevakorras. Kaks päeva hiljem, 6. novembril koguneb küsimust käsitlema Riigikogu fraktsioonide esindajatest koosnev vanematekogu.
  Täna koalitsiooninõukogu istungit ei toimu, sest Kallas on Kopenhaagenis Euroopa Liidu ja kandidaatriikide kohtumisel ning Riigikogul on istungivaba nädal.
  Seni Tallinnast ja piirnevatest valdadest väljaspool registreeritud parlamendisaadikuile makstud korterihüvitised võiks Kallase sõnul ära kaotada. Maksuvaba esinduskulu on tema sõnul maailmas küll levinud, ent põhimõtteliselt võib ka selle palganumbri sisse ära mahutada.
  Kas Riigikogu liikme palganumber peaks olema praeguse palga suurune või näiteks praegune palk pluss senine esindustasu, selliste detailide üle pole Kallas jõudnud mõelda. Tema hinnangul kerkib parlamendipalkade reformis kindlasti küsimus nende indekseerimisest ehk kas siduda palk senisel kombel Eesti keskmise palgaga või mõne muu näitajaga või jätta see tegemata.
  ?Kindlasti pooldan, et Riigikogu liikme palk oleks suur,? kinnitas Kallas. ?Palga vähendamine lõhnab populismi järgi.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.