Ülo Toomsalu • 31. oktoober 2002 kell 6:26

PM: Reformierakond vahetab Siiguri välja

Reformierakond vahetab Tallinna Kesklinna vanema kohalt välja Erik Siiguri.

Erakonnakaaslasest abilinnapea Rein Langi sõnul ei tulnud Siigur oma tööga piisavalt edukalt toime.

Reformierakonna Tallinna piirkonda juhtiv Lang ütles eile Postimehele, et Kesklinna vanem Erik Siigur peab oma senisest tööst kindlasti loobuma ning erakond otsib tema asemele uue inimese. Samas ei soostunud ta võimalike kandidaatide nimesid avalikustama.

Langi sõnul ei olnud Siigur Kesklinna vanemana küllalt tugev ega suutnud temale alluvat ametkonda piisavalt kontrollida. ?Hea näide on Pariisi-reisi juhtum, kus tundus, et asi väljus tal kontrolli alt,? täpsustas ta.

Siiguri palgatud kaks Kesklinna ametnikku sõitsid suvel linna kulul Pariisi nädalasele koolitusreisile, kuid hiljem selgus, et koolitust pakuti neile reisi kestel vaid ühel päeval.

Siigur väitis alguses ajakirjandusele, et reis oli igati õigustatud, kuid muutis hiljem meelt ja asus süüdistama koolitusreisi korraldanud firmat.

Tallinna linnavalitsus kohustas Siigurit pärast Pariisi-reisi asjaoludega tutvumist vallandama oma asetäitja, kes ametnikud välismaale saatis. Seejuures ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar otsust kommenteerides, et vaid rumal linnaosavanem ei täidaks siin linnavalitsuse korraldust.

Kuid üllatusena Langile ja Savisaarele keeldus Siigur ometigi oma asetäitjat lahti laskmast.

Hetkel kuum