Ülo Toomsalu • 29. november 2002 kell 6:13

EPL: Ministeerium vaatab elektri-paigaldiste kontrolli üle

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kavatseb muuta määrust, mis kehtestas kõikide elektripaigaldiste kohustusliku kontrollimise.

?Ministeerium kaalub, kuidas muuta elektrikontrolli kohustuslikkust eluruumide osas kergemaks, kuivõrd see puudutab majanduslikult kõige tundlikumat ühiskonna osa,? ütles Eesti Päevalehele majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Kuldar Väärsi.

Ajakirjanduses palju vastukaja tekitanud elektripaigaldiste kohustusliku kontrolli tähtaeg pidi umbes kolm aastat tagasi vastu võetud määruse järgi kehtima hakkama järgmise aasta 1. jaanuarist.

Väärsi sõnul mõeldakse eluruumide all nii elamuid kui ka kortereid ning inimesed ei tohiks siiski unustada elektrisüsteemide korrasoleku olulisust. Elektriohutuse määruse eesmärk on inimese elu, tervise ja vara ning keskkonnaohutuse tagamine, mitte aga kontroll iseenesest

Hetkel kuum