Viktoria Korpan • 2. detsember 2002 kell 7:09

Ehituse kasv jätkus aeglasemas tempos

2002. aasta III kvartalis ehitasid ehitusettevõtted Eestis 21% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil, teatas statistikaamet.

Võrreldes esimese poolaastaga, kui ehitus kasvas aastaga 27%, on III kvartalis kasv aeglustunud.

2002. aasta III kvartalis ehitasid ehitusettevõtted Eestis 3,9 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 2,4 miljardi krooni ja rajatisi 1,5 miljardi krooni eest, mis on võrreldes eelmise aasta III kvartaliga vastavalt 6% ja 54% rohkem. Ehituse kasv tulenes rajatiste ehitamisest, millest põhilise osa moodustas teede rekonstrueerimine. Ehitustegevus kallines eelmise aasta III kvartaliga võrreldes 3,9%.

2002. aasta III kvartalis oli ehitusettevõtete ehituskäive 6,4 miljardit krooni. Remonditööd andsid ehituskäibest 55%. Välisriikidesse müüdud ehitustööd andsid kogu ehituskäibest 139 miljonit krooni, mis on jooksevhindades ligi kolm korda vähem kui 2001. aasta samal perioodil.

Hetkel kuum