• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Investeerimisfondid meelitavad tootlusega

  Eesti pankade avatud investeerimisfondide aastane tootlus jääb 20 protsendi piiresse, mis meelitab üha enam inimesi nendesse raha paigutama.

  Sampo Panga fondidest on suurima tootlusega Sampo Kasvufond, Sampo Pensionifond ja Sampo Balti Investeerimisfond, mille 12 viimase kuu tootlus on vastavalt 9, 10 ja 23 protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Vaikselt tiksub raha aktsiafondidesse juurde, sest aktsiakultuur Eestis areneb,? ütles Sampo Panga fondijuht Alo Kullamaa.
  Ühispanga Fondide fondijuhi Andrei Zaborski sõnul ei tohiks aktsiafondidesse investeerida kavatsevad inimesed lasta end pimestada fondide suurest tootlusest, samas meelitab investeerimisfondide kopsakas tootlus üha enam investoreid ligi. Ühispanga fondidesse pannakse igal nädalal kuni pool miljonit krooni.
  ?See, kuidas inimesed fondidesse raha suunavad, sõltub igast investorist eraldi,? ütles Zaborski, kelle sõnul ei tohiks inimesed kõiki sääste aktsiafondidesse suunata. ?Aktsiafondid on siiski üsna kõrge riskiastmega ning nendesse suunatud investeeringud peaksid olema soovitatavalt pikaajalised,? ütles fondijuht.
  Üldjuhul võiks investeeringu pikkus olla 3?5 aastat. Sellise perioodiga tasakaalustavad positiivsed tootlused võimalikud miinused. Samas ei tähenda raha investeerimine fondi, et see sinna kolmeks või viieks aastaks kinni jääb. ?Avatud fondide nimigi ütleb seda, et sinna investeeritud raha võib igal hetkel välja võtta,? selgitas Zaborski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Pankroti veerel ettevõtja: kui tuleb süüa *****, ära näksi!
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Aktsiaturge ootab täna ees hea päev
USA ja Euroopa aktsiaturgude futuurid on täna hommikul tõusnud, Aasia turgudel on toimunud aga langus. Võlakirjad andsid osa hiljutisest tõusust tagasi ning nafta hind rallis, sest Saudi Araabia tõstis oma müügihinda, vahendab Reuters.
USA ja Euroopa aktsiaturgude futuurid on täna hommikul tõusnud, Aasia turgudel on toimunud aga langus. Võlakirjad andsid osa hiljutisest tõusust tagasi ning nafta hind rallis, sest Saudi Araabia tõstis oma müügihinda, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Nädala lood: töötajad langevad kiusu ohvriks ja uued ideed otsivad investoreid
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.