• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hüvitusfondi kohtuprotsessi kaasatud endine tippjalgrattur ja ehitusettevõtja

  Riho Suun (AS Plaadipunkt juhataja) ja Jaak Gil (OÜ Hagis HGS juht) andsid tunnistusi, kuidas nad müüsid 1997. aasta suvel neile kuuluvad Maapanga aktsiad, vastavalt ühe miljoni ja poole miljoni krooni eest. Raha said nad kätte sularahas ja see maksti neile kätte Tartus asuvas Maapanga kontoris. Pool miljonit krooni oli oma Maapanga aktsiate eest saanud ka Suuna ämm Maime Mardioja, kes samuti kohtus tunnistusi andis.
  Lisaks Suunale, Gilile ja Mardiojale olid kohtusse kutsutud Tartu kaubandusfirma AS Astri esindaja ja AS Männivana likvideerija Ain Kelus. Astri esindajat ega Kelust täna kohtusse ei ilmunud. reklaamlisainfo ja tellimused : 6670177
  Kohus pidas vajalikuks kuulata tunnistajad üle, kuivõrd nad olid müünud oma Maapanga aktsiad Bahama firmale Brilliant Holdings Inc, mis on süüdistuse kohaselt vahelüli, mille kaudu Hüvitusfondi eksjuht Arle Mölder ja tema elukaaslane Annaliisa Vinnal said tulu. Seoses tehingutega sai Annaliisa Vinnal 5,4 miljoni krooni tulu, mille ta jättis deklareerimata. Seoses sellega süüdistatakse teda 1997-1998. aastal tulumaksu maksmata jätmises 1,4 miljoni krooni ulatuses. Süüdistuse järgi käsutas Brilliant Holdingsit Vinnal, mille arvelt Tallinna Pangas (hiljem Ühispangas) võttis välja sularaha. Kokku läks Brillianti arvelt välja 1997. aastal 43 miljonit krooni ja 1998. aastal 2 miljonit krooni. Enamik rahast tuli firma arvele Hüvitusfondist. Panga väljavõttest selgub, et niipea, kui summa Brillianti arvele laekus, võeti see kohe sularahas välja.
  Suun, Gil ja Mardioja kutsuti tunnistajatena kohale lähtuvalt Vinnali kaitsja, vandeadvokaat Jüri Leppiku soovist tõestada, et kõik välja võetud sularaha polnud Vinnali tulu. Osa rahast läks Maapanga aktsiate ostmiseks. Täna kohtus antud tunnistuste järgi oli see 2 miljonit krooni.
  Tunnistuste puhul oli tähelepanuväärne, et kõik võtsid Maapanga aktsiate müügist raha välja sulas ja viisid selle pärast kas kohvri või kilekotiga koju. Samuti oli kummaline, et aktsiad müüdi 10kroonise nominaalhinnaga olukorras, kus Maapanga turuhind küündis 18 kroonini. Nii Suun kui Gil põhjendasid nominaaliga müümist sellega, et neile oli oluline oma raha kätte saada. Aktsiad olid nad ostnud mõned kuud varem Maapanga aktsiaemissiooni kaudu. Aktsiate müüki pakkusid neile Maapanga töötajad.
  Vinnali kohtuistung jätkub tuleva aasta 28. jaanuaril. Selleks ajaks on kohtusse kutsutud ka need tunnistajad, kes täna kohtusse ei ilmunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.