Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hüvitusfondi kohtuprotsessi kaasatud endine tippjalgrattur ja ehitusettevõtja

  Riho Suun (AS Plaadipunkt juhataja) ja Jaak Gil (OÜ Hagis HGS juht) andsid tunnistusi, kuidas nad müüsid 1997. aasta suvel neile kuuluvad Maapanga aktsiad, vastavalt ühe miljoni ja poole miljoni krooni eest. Raha said nad kätte sularahas ja see maksti neile kätte Tartus asuvas Maapanga kontoris. Pool miljonit krooni oli oma Maapanga aktsiate eest saanud ka Suuna ämm Maime Mardioja, kes samuti kohtus tunnistusi andis.
  Lisaks Suunale, Gilile ja Mardiojale olid kohtusse kutsutud Tartu kaubandusfirma AS Astri esindaja ja AS Männivana likvideerija Ain Kelus. Astri esindajat ega Kelust täna kohtusse ei ilmunud. reklaamlisainfo ja tellimused : 6670177
  Kohus pidas vajalikuks kuulata tunnistajad üle, kuivõrd nad olid müünud oma Maapanga aktsiad Bahama firmale Brilliant Holdings Inc, mis on süüdistuse kohaselt vahelüli, mille kaudu Hüvitusfondi eksjuht Arle Mölder ja tema elukaaslane Annaliisa Vinnal said tulu. Seoses tehingutega sai Annaliisa Vinnal 5,4 miljoni krooni tulu, mille ta jättis deklareerimata. Seoses sellega süüdistatakse teda 1997-1998. aastal tulumaksu maksmata jätmises 1,4 miljoni krooni ulatuses. Süüdistuse järgi käsutas Brilliant Holdingsit Vinnal, mille arvelt Tallinna Pangas (hiljem Ühispangas) võttis välja sularaha. Kokku läks Brillianti arvelt välja 1997. aastal 43 miljonit krooni ja 1998. aastal 2 miljonit krooni. Enamik rahast tuli firma arvele Hüvitusfondist. Panga väljavõttest selgub, et niipea, kui summa Brillianti arvele laekus, võeti see kohe sularahas välja.
  Suun, Gil ja Mardioja kutsuti tunnistajatena kohale lähtuvalt Vinnali kaitsja, vandeadvokaat Jüri Leppiku soovist tõestada, et kõik välja võetud sularaha polnud Vinnali tulu. Osa rahast läks Maapanga aktsiate ostmiseks. Täna kohtus antud tunnistuste järgi oli see 2 miljonit krooni.
  Tunnistuste puhul oli tähelepanuväärne, et kõik võtsid Maapanga aktsiate müügist raha välja sulas ja viisid selle pärast kas kohvri või kilekotiga koju. Samuti oli kummaline, et aktsiad müüdi 10kroonise nominaalhinnaga olukorras, kus Maapanga turuhind küündis 18 kroonini. Nii Suun kui Gil põhjendasid nominaaliga müümist sellega, et neile oli oluline oma raha kätte saada. Aktsiad olid nad ostnud mõned kuud varem Maapanga aktsiaemissiooni kaudu. Aktsiate müüki pakkusid neile Maapanga töötajad.
  Vinnali kohtuistung jätkub tuleva aasta 28. jaanuaril. Selleks ajaks on kohtusse kutsutud ka need tunnistajad, kes täna kohtusse ei ilmunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Mihkel Nestor: majandus langeb veel mõnda aega
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Värbajad annavad nõu: mida teha, kui turul pole sobivat töötajat?
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Euroopa Liit kehtestas viimaks Vene naftale hinna ülempiiri Uuendatud: USA kehtestab sama ülempiiri
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.

Olulisemad lood

NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.