Raivo Sormunen • 15. detsember 2002 kell 22:00

Ühe nädalaga terve kuu käive

Reedese päeva kontole jäi juba neljandat päeva järjest üle saja börsitehingu ning käive küündis väga korraliku 34 mln kroonini. Kuus seitsmendiku börsikäibe kogupanusest andsid tehingud Hansapanga aktsiatega. Väärtpaber taandus päevaga 1,5, tasemeni 244,09 krooni.

94,19 kroonini ehk 1,6 odavnes ka teine börsi liideraktsia Eesti Telekom.

Hansapanga aktsia möödunud nädala kõrgeimaks punktiks jäi neljapäeva hommikul saavutatud 250,35 krooni ja Eesti Telekomi aktsial kolmapäeva õhtune 98,10 krooni.

Iseenesest võib pidada positiivseks, et peale aktsiate defitsiiti, mis vedas viimaste nädalatega mitme Tallinna börsi väärtpaberi hinna lennukalt üles, on turule tulnud tasakaalustuvat jõudu, mis võimaldab ilma aktsiahindade üleshüppamata korraliku käivet näidata.

Kasumivõtmise tulemusena jäi reedel Hansapangal aktsial reageerimata neljapäeva pärastlõunal saabunud uudisele, mille kohaselt reitinguagentuur Moody`s tõstis panga hoiuste- ja võlakohustuste reitingut. Samas on kaheldav kas börsil soovitakse täna väärtpaberite müümist jätkata, kuna reedel Taanist saadud kutse Euroopa Liiduga ühinemaks on fakt, mis hoolimata sellest et seda ka oodati, ei saa kedagi külmaks jätta.

Hetkel kuum