• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühe nädalaga terve kuu käive

  Reedese päeva kontole jäi juba neljandat päeva järjest üle saja börsitehingu ning käive küündis väga korraliku 34 mln kroonini. Kuus seitsmendiku börsikäibe kogupanusest andsid tehingud Hansapanga aktsiatega. Väärtpaber taandus päevaga 1,5, tasemeni 244,09 krooni.
  94,19 kroonini ehk 1,6 odavnes ka teine börsi liideraktsia Eesti Telekom.
  Hansapanga aktsia möödunud nädala kõrgeimaks punktiks jäi neljapäeva hommikul saavutatud 250,35 krooni ja Eesti Telekomi aktsial kolmapäeva õhtune 98,10 krooni.
  Iseenesest võib pidada positiivseks, et peale aktsiate defitsiiti, mis vedas viimaste nädalatega mitme Tallinna börsi väärtpaberi hinna lennukalt üles, on turule tulnud tasakaalustuvat jõudu, mis võimaldab ilma aktsiahindade üleshüppamata korraliku käivet näidata.
  Kasumivõtmise tulemusena jäi reedel Hansapangal aktsial reageerimata neljapäeva pärastlõunal saabunud uudisele, mille kohaselt reitinguagentuur Moody`s tõstis panga hoiuste- ja võlakohustuste reitingut. Samas on kaheldav kas börsil soovitakse täna väärtpaberite müümist jätkata, kuna reedel Taanist saadud kutse Euroopa Liiduga ühinemaks on fakt, mis hoolimata sellest et seda ka oodati, ei saa kedagi külmaks jätta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Tallinna börs keeras eilse tõusu languseks
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.