• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Illar Hallaste tahab Riigikokku

  Mart Laari esimese valitsuse ajal Eesti poliitikas ilma teinud ekspastor Illar Hallaste pürib Reformierakonna sisevalimistel erakonna nimekirja.

  Reformierakonda kuuluv ettevõtja Hallaste oli 1998. aasta suvel üks peategelane seksiskandaalis, kus ajakirjanik Kati Murutar süüdistas teda ja praegust Tallinna abilinnapea Toivo Ninnast lõbutüdrukute tellimises Pärnu hotelli Viiking. Kuu aega hiljem pidasid pastor Hallaste ja Murutar toimunu asjus ETV otse-eetris kõmulise teledebati, kirjutab Postimees.
  Hallaste kuulus toona Rahvaerakonda, kes viskas mehe skandaali pärast parteist välja. Samuti vabastas Eesti Evangeelse Luteri Kiriku konsistoorium ta vikaarõpetaja ametist.
  Veel tänavu veebruaris jäi Hallaste kunagise skandaali pärast ainsana ilma ordenist, mille president Arnold Rüütel annetas kõigile seni teenetemärgita 20. augustil 1991 ülemnõukogus Eesti taasiseseisvumise poolt hääletanud saadikutele.
  Hallaste kandideeris ka kohalikel valimistel Reformierakonna nimekirjas Viimsi vallas, kuid kogus ainult 28 häält ja volikokku ei pääsenud. Reformierakonna nimekirja Riigikogu valimistel tahab ta saada Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas, kus 14 kandidaadikohale konkureerib sisevalimistel 31 pürgijat.
  Reformierakondlased peavad täna algavatel sisevalimistel praakima välja 83 Riigikogu valimiste kandidaadiks pürgijat, sest vabu kohti nimestikus on vaid 124. Ainsana reformierakondlastest pääseb sisevalimistest peaminister Siim Kallas, kes juhib nimekirja automaatselt, erakonna esimehena.
  Reformierakonna praegustest juhtpoliitikutest pole sisevalimiste nimekirjas keskkonnaminister Heiki Kranichit ja regionaalminister Toivo Asmerit. Riigikogu liikmetest ei püri nimekirja Uno Mereste, Teet Helm, Aap Neljas, Kaljo Kiisk, Valve Kirsipuu, Rein Voog ja Neinar Seli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohitid: turgude põhi pole käes
Mis toimub aktsiaturgudel, kuidas kriisis raha mitte kaotada ja millised nipid tulevad abiks säästmisel, olid jaaninädalal kuulajate meelisteemad.
Mis toimub aktsiaturgudel, kuidas kriisis raha mitte kaotada ja millised nipid tulevad abiks säästmisel, olid jaaninädalal kuulajate meelisteemad.
"Sõbrad võitlevad mul idas, aga siin Kiievis on tavaline elu" DV reportaaž: kuidas Ukraina pealinn sõja ajal elab
Asjalikud ja hoolitsetud mehed ja naised, kellega Eesti äridelegatsioon kohtus Kiievis, magasid (või lausa elasid) veel paar kuud tagasi punkrites ja keldrites. Ukraina pealinn toibub šokist, kuid sõda käib edasi.
Asjalikud ja hoolitsetud mehed ja naised, kellega Eesti äridelegatsioon kohtus Kiievis, magasid (või lausa elasid) veel paar kuud tagasi punkrites ja keldrites. Ukraina pealinn toibub šokist, kuid sõda käib edasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.