Jõuetu dollar teeb kulla odavaks

Peeter Stamberg 06. jaanuar 2004, 00:00

Kulla tulevikulepingute hind kerkis eile Londonis ligi 14 aasta kõrgtasemele. Särava metalli untsist oldi nõus maksma juba 420,60 dollarit. Võrreldes möödunud aastaga on kulla hind dollarites kerkinud enam kui viiendiku võrra.

Eurosse panduna on aga kulla hind pea samal tasemel, kus aasta eest. Kulla hind on eurodes tõusnud alla protsendi, kuna dollari kurss euro vastu on viimasel ajal peaaegu iga päev jõudnud uuele madalaimale tasemele.

Dollari kurss kukkus eile õhtul tasemele 1,2670 dollarit euro kohta ehk dollar maksis alla 12,35 Eesti krooni. Eile aitas dollari langusele kaasa USA keskpankur Ben Bernanke, kes ütles, et risk dollari kriisiks on üsna väike, ja tema sõnul ei ole lähiajal oodata ka intresside tõstmist. ?Bernanke kommentaar on roheline tuli dollari edasisele nõrkusele,? ütles ABN Amro valuutade vanemstrateeg Shahab Jalinoos uudisteagentuurile Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing