Soros ei usu USA keskpanga sekkumist

Romet Kreek 27. jaanuar 2004, 00:00

Valuutaspekulant Georg Soros ei usu USA keskpanga sekkumist valuutaturul toimuvasse.

Turuosalistel mõlgub peas hirm võimaliku keskpankade interventsiooni pärast. Kõige rohkem hirmutab valuutaspekulante võimalik koordineeritud interventsioon, kus mitmete maade keskpangad asuvad üheaegselt valuutakurssi toetama. Valuutaspekulant ja filantroop George Soros ütles Maailma Majandusfoorumil, et USA keskpank ei tee koostööd mistahes valuutainterventsiooni puhul ning dollar jätkab langust, kuid USA aktsiaturg tõuseb sel aastal. Ta lisas, et käimas on väga ohtlik mäng, mis võib kontrolli alt väljuda.

Reedel levis turul kõlaks, et Euroopa Keskpank on mures euro tõusu pärast. Reedel nõrgenes euro dollari vastu kahe USA sendi võrra. Eile jätkas dollar Aasias tugevnemist, kuid hiljem rahunes mõnevõrra. Kell 16.20 maksis euro 1,2603 dollarit, mis teeb dollari kursiks 12,415 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing