Reisihimulised Tourest'ile

Christel Karits 27. veebruar 2004, 00:00

Kolme päeva jooksul toimuv Eesti suurim turismimess on eelkõige suunatud just lõpptarbijale ehk siis neile kellele meeldib puhata reisides ja uut kogedes.

Sel aastal on Tourest'il kokku 345 eksponenti, neist 240 Eestist. Väliskülalisi on pea igast maailma äärest. Kohale on tulnud esindajad Indoneesiast, Taist, Araabia Ühendemiraatidest, Kreekast, Türgist, Küproselt, Tuneesiast, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Itaaliast, Suur Britanniast, Saksamaalt, Poolast, Ungarist, Ukrainast, Norrast, Rootsist, Taanist, USA-st, Soomest, Lätist, Leedusat ja Venemaalt. "Kõige eksootilisem on vast Indoneesia," ütles Tourest 2004 pressiesindaja Luulea Lääne. "Mess on toimunud alates 1991. aastast ja Indoneesia on siin esmakordselt." Eesti väljapanekutest ei taha Lääne kedagi esile tõsta ja kiidab ühtset siseturismialast väljapanekut. Tähelepanu tõmbab ehk rohkem Haapsalu, mis sel suvel tähistab oma 725. sünnipäeva. Põnev uudis on ka Tallinkilt, mis esmakordselt tutvustab publikule oma peatselt liinile jõudvat kruiisilaeva Victoria I, mis asub sõitma Tallinn Stockholmi vahet. See on uusim ja eksklusiivsim kruiisilaev. Laevas on näiteks Ilon Viclundi kujundatud Astrid Lindgreni tuba, mida saab ka messil näha.

Samuti tasub silmad kõrvad lahti hoida oksjoni aegadel, mil tulevad pakkumisele supersoodsate alghindadega reisid.

Tänase päeva märksõnaks on "Business to Business" ja nimest tulenevalt on see kolmest üritusest enim mõeldud professionaalidele. Tourest'i publikut tulevad tervitama Rolling Estonians tuuril osalejad, kes on messi sõbraliku maskoti Rännumehe abil valmis vastama rahva küsimustele ning esitlevad reisi jooksul talletatud huvitavat pildimaterjali. Ei puudu ka meelelahutuslik osa. Pealaval leiab aset "Kokkade sõda", milles on vastamisi Imre Kose ja telekokk Jan Uuspõld.

Laupäeva võib kokku võtta lausega "Suur rahvaste pidu". Messikeskuse õhkkond saab olema väga kirev ja kantud erinevate maade omapärast. Lavale pääsevad need esinejad, kelle kava märksõnaks on "Eestist välja". Samas toimuvad reisisihtpunktide tutvustused suurel ekraanil, pildimäng rohketele auhindadele ning reisioksjonid, kus enampakkumisele lähevad reisid minimaalsete alghindadega. Näha saab erinevate maade tantsupopurriid ja kuulda DJ valitud taustamuusikat. Lapsevanemad võivad südamerahuga jätta pere pisimad "Laste maailma", kus saab hullata koos klounidega, möllata suurel batuudil "Laev", osaleda joonistusvõistlusel ja näha kõige ehtsamat Naksirallide autot.

Pühapäev on "Eesti päev". See on suunatud eelkõige siseturismile ja peaks ühtlasi huvi pakkuma ka messi väliskülalistele. Näha saab suurt Eesti siseturismi iseloomustavat lawashowd ja "Nõukogude Eesti ringvaadet reisimise teemadel. Samuti toimub rohkete auhindadega suur vanasõnamäng.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing