Äripäev avaldab uut indeksit ÄP 500

ÄP 01. märts 2004, 00:00

Indeks on näha esiküljel valuutakursside ja börsiindeksi all.

Seni on Äripäev iga kvartali lõppedes avaldanud lühiuudiseid Eesti suurimate ettevõtete kvartaalsete majandustulemuste kohta. Käibetulemuste koondamisega indeksisse peab aga tekkima operatiivne pilt, milline on trend Eesti majanduses tervikuna.

Indeksi algväärtus on 1. märtsi 2004. aasta seisuga 1000 punkti, mis võrdub viimasesse Eesti Edukamate Ettevõtete TOPi jõudnud 500 ettevõtte koondkäibega. Kohe, kui Äripäeva jõuavad indeksisse kuuluvate ettevõtete viimase kvartali majandustulemused (või poolaasta, 9 kuu või aasta ? olenevalt sellest, kuidas ettevõte oma tulemusi avaldab), asendatakse koondkäibes aasta varasema perioodi andmed uutega.

Vastavalt sellele, kas ettevõtte käive oli uuel perioodil suurem või väiksem, muutub ka indeksi väärtus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing