EL maksustab uue auto ostu

Aivar Pau 02. märts 2004, 00:00

Vastavalt 1. maist 2004 kehtima hakkava käibemaksuseaduse paragrahvile 2 (punkt 14) on uus transpordivahend maismaasõiduk mootori mahuga üle 48 kuupsentimeetri või mootori võimsusega üle 7,2 kilovati, mis võõrandati enne kuue kuu möödumist esmasest kasutuselevõtmisest või millega on sõidetud alla 6000 kilomeetri (vaadeldakse müügimomendi järgi). Ühendusesisese kaubakäive puhul rakendatakse uuele transpordivahendile 18% käibemaksumäära, mille tasub ostja riigis, kuhu transpordivahend registreeritakse.

Paragrahvi 38 (lõige 4) järgi peab ostja tasuma käibemaksu tollile teisest liikmesriigist soetatud uue transpordivahendi registreerimise päevaks või registreerimisele mittekuuluva transpordivahendi puhul 10 kalendripäeva jooksul transpordivahendi Eestisse toimetamise päevast arvates, vastavalt rahandusministri kehtestatud korrale.

Ülaltoodud uue transpordivahendi kriteeriume mittetäitva transpordivahendi puhul füüsilisest isikust ostja käibemaksu tasuma ei pea.

Juriidiline isik ei pea samuti maksma antud juhul käibemaksu, kuid tal on kohustus see ära näidata oma käibedeklaratsioonis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing