Investorid seedisid õlletootjate liitu

Raivo Sormunen 04. märts 2004, 00:00

Euroopa börsidel seediti eile maailma suuruselt kolmanda ja viienda õlletootja ühinemise uudist.

Belgia õlletootja InterBrew, mille toodete hulka kuulub näiteks Beck-õlu, ja Brasiilia õllevalmistaja Ambev teatasid ühinemisest, mille tulemusena sünnib maailma suuruselt teine õlletootja. Kui päeva alguses läks InterBrew? aktsia uudise tõttu üle 6protsendisesse langusse, siis päeva lõpuks oli aktsia Brüsseli börsil roninud plussi, tasemeni 23,20 eurot. Ambevi aktsia avanes Sao Paulo börsil eile aga 7protsendise tõusuga. Erinevalt InterBrew? aktsiast, mis ühinemiskõneluste käigus on langenud, on Ambevi aktsia viimase viie päevaga hinnale juurde visanud 46%.

?InterBrew on pikemas perspektiivis nüüd parema positsiooniga,? kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg ühinemist KBC Asset Managementi fondivalitseja Patrick Casselman.

Euroopas tegid eile jätkuvalt ilma kaevanduskompaniide aktsiad. Maailma suurim kaevanduskompanii BHP Billiton oli eile kella viieks õhtul vajunud 3,3% ja Anglo American 2,4%. Alates möödunud aasta juulist on väärtpaberid tõusnud vastavalt 65% ja 54%.

Keskmiselt on kaevanduskompaniide aktsiad tõusnud 2003. aasta juulist alates 47%, kuna nõudlus vase, nikli ja kivisöe järele on märkimisväärselt kasvanud.

Maaklerite sõnul on majanduse taastumine aga juba aktsiahindadesse sisse arvestatud ning investorid on seetõttu hakanud oma kasumeid lukustama. Lisaks nähakse, et aktsiahindade ralli pole vastavuses ettevõtete potentsiaalse kasumi kasvuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:14
Otsi:

Ava täpsem otsing