WiMax tõotab raadiointernetile helget tulevikku

ÄP 15. aprill 2004, 00:00

Kui seni on WiFi võrk levinud vaid sadu meetreid, siis WiMax tehnoloogia võimaldab leviala ühe tugijaama piires üle 50 kilomeetri, kasutada saab Internetti ka maanteel 90 km/h sõitvast autost.

Wimax sobib raadiovõrgu teenusepakkujatele, kes saavad ühe antenniga katta väga suure maa-ala ja seega ehitada välja võrke mitmeid kordi odavamalt. vastuvõtuks on tarbijal vaja antenni ja ruumis tuleb Internet uuesti edasi jagada, sest kõrgsageduslikud raadiolained levivad läbi seinte kehvasti. Seega saab WiMaxi kasutada edukalt ka koostöös praeguse tehnoloogia põhjal töötavate WiFi seadmetega.

WiMaxi tehnoloogiat toetab ka suurim protsessoritootja Intel, lubades vastavat tehnoloogilist tuge oma võrguseadmetes juba selle aasta lõpuks.

WiFi.ee toimetaja Veljo Haameri sõnul ühendab 4. generatsiooni andmeside eneses erinevad kommunikatsioonitehnoloogiad ja need on roamingus. ?Tarbija ei teadvusta tulevikus enam täpselt, kuidas Internet temani jõuab, üksnes kiirus muutub. Mobiilse andmeside areng ei keskendu ühele standardile, kaugel sellest.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing