Rakvere teater kutsub suvel mõisa ja mere äärde

Christel Karits 30. aprill 2004, 00:00

Ringreisiteatrina otsustasid rakverelased ka suvel loobuda armsast kodusest teatrimajast ja minna etendusi andma mõisa ja mere äärde.

Vaino Vahingu omaaegne kultusnäidend ?Suvekool? leiab mängupaiga ühel Eesti kaunimal looduskaitsealal ? Lahemaa rahvuspargis. Täpsemalt Richard Sagritsa muuseumis Karepal, mida tuntakse ka Kalame talumuuseumina. Paik ise on juba möödunud sajandi algusest kandnud Eesti suvekodu atmosfääri.

?Suvekooli? lavastab Rakvere teatri viimaste aastate sõberlavastaja Mati Unt. Osades Üllar Saaremäe, Marika Vaarik, Erik Ruus ja Ülle Lichtfeldt.

?Suvekooli? võib pidada ka omaaegsete Tartu vaimu kandjate intelligentseteks vallatusteks surmaga. Näidend kannab endas 60ndate intelligentsi mässu, vabaduseiha, ideaalide ja nende purunemise pitserit.

Kõigil huvilistel on kohapeal võimalus päikesevannide vahele kuulata tõelise suveülikooli loenguid, kus lektoriteks Vaino Vahing, Mati Unt, Ingo Normet, Kalju Komissaarov, Peeter Olesk, Jaak Allik, Peeter Tulviste ja Andres Ehin.

Vinterbergi-Rukovi ?Pidusöök?, mille on teatri jaoks kohandanud Bo Hansen, taasavastab aga kunagist Eesti hiilgemõisa Rägaveres. Kohtumine uuesti elule äratatud mõisaga on vaid osa teatri väljasõidust koju.

On pidusid, mis kunagi ei lõpe. On pidusid, mis ei jõuagi alata. Saladused ja mälestused on vaid garneering delikatessidele, mida ?Pidusöök? pakub. Kummalised vihjed veavad kappidest välja luukered, mis seal juba aastaid tolmu kogunud. Kombe kohaselt nimetatakse neid kingitusteks, aga kes kommet ei austa, see pistetakse nahka. Selline on taanlaste ?Pidusöögi? resümee. Selleks, et vaatajatel kontvõõra tunnet ei tekiks, pakub teater delikaatseid vahepalasid Eesti Peakokkade Ühenduse liikme Rain Käärsti köögist.

?Pidusöögi? lavastab Hendrik Toompere jun. Kaasa teeb peaaegu kogu Rakvere teatri trupp.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing