Eksport toetas töötleva tööstuse kasvu

ÄP 25. mai 2004, 00:00

Töötlevas tööstuses suurima osakaaluga toiduainetööstuses suurenes tootmismaht aastaga 5%.

Nii nagu eelmistelgi kuudel, kasvas kõige enam lihatoodete (22% võrreldes 2003. aasta aprilliga), jahu ja tangainete (33%) ning piimatoodete tootmine (10%), kirjeldas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Jookide tootmine suurenes 9%.

Tagasilöök tabas aga kalatööstust, kus toomismaht kukkus nii eelmise kuu kui ka eelmise aasta aprilliga võrreldes ligi 15%. Erinevalt teistest toiduainetööstuse harudest on kalatööstus rohkem ekspordile orienteeritud ning selle vähenemine tõi kaasa ka toodangu languse.

Tekstiilitööstus andis aprillis 9% enam toodangut kui aasta tagasi. Ekspordimahu vähenemisest tingituna püsis kehvem olukord aga rõivatööstuses (toodang vähenes 11%) ja nahatoodete tootmises (-44%).

Puidutööstuse toodangu kasvule (16%) aitas kaasa nii sisenõudluse kui ka ekspordimahu suurenemine. Sisenõudluse poole pealt mõjutab tööstust ehitussektor, mille areng on lisaks puidutööstusele suurendanud nõudlust ka ehitusmaterjalide tootmises (15%).

Tänu siseturu tugevale nõudlusele toodeti aprillis ligi kaks kolmandikku rohkem kontorimasinaid kui 2003. aasta samal ajal. Ekspordi suurenemise tõttu kasvas kolmandiku võrra tootmismaht elektroonika- ning sideaparaatide tootmises.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing