Läti kehtestas eesti sealihale tollid

ÄP 02. juuni 2004, 00:00

Balti riikide vabakaubanduslepingu ühiskomitee ei jõudnud eile Läti sealihatollide kehtestamise suhtes kokkuleppele ja alates eilsest hakkas Eestist ja Leedust Lätti veetavale sealihale kehtima tollimaks.

Läti valitsus otsustas kohalike põllumeeste survele järele andes kehtestada täiendava 70protsendilise tolli sealihale ja sealihatoodetele. Eilsest kuni 17. detsembrini kehtiva tolli alampiir on 34 santiimi ehk 8,55 krooni kilo kohta. Läti välisministeerium märkis, et tollide kehtestamine oli vajalik kaitsmaks Läti siseturgu sisseveetava sealiha eest, kuigi sealihaimport Eestist oli selle aasta esimesel kvartalil 200 tonni võrra väiksem kui aasta tagasi.

Eilsetel konsultatsioonidel Läti delegatsiooniga jäi Eesti seisukohale, et Läti on rikkunud Balti vabakaubanduslepingut.

Hetkeseis: Eesti sealihatootjad jäid tollidest hoolimata konkurentsivõimelisemaks. Õnneks EL lõpetas tollide-jama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing