Riikliku konsultandi meiekesksus

Merike Lees 04. juuni 2004, 00:00

Ehkki EASis on palgal üle 20 riikliku ettevõtluskonsultandi, ei saa liidu toetusrahades võhiklik ettevõtja neilt pilti oma toetusvõimalustest, vaid kuuleb ainult seda, mis nende majas toimub. EASi konsultatsioonid on mugavas meie-stiilis, meie pakume seda ? võta või jäta. Ei asuta ettevõtja positsioonile ega vaadata, kust selle ettevõtja eripärast, spetsiifikast ja võimalustest lähtudes sobivaid ELi toetusi saaks. Kliendikesksuseni on siin veel pikk maa.

Millegipärast on riigi palgal oleva konsultandi jaoks liiga keeruline teha enda jaoks selgeks kõik võimalused, mida ettevõtjal võiks vaja minna. Selle asemel on tal hea saata inimene järgmisesse asutusse ? kui hästi läheb, antakse ka aadress ja telefoninumber kaasa ?, sest lõppude lõpuks on ju ettevõtjal seda raha vaja, las kõmbib ja kulutab erinevaid uksi, oma aega ja närve. Ettevõtluse arendamine Eestis sellesamase ettevõtja keskselt siin küll eesmärk pole. Miks peaks ettevõtja erafirmasse minema, kui riiklikud ettevõtluskonsultandid olemas on?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing