Juubelifestival Kuressaares

Kersti Inno 30. juuli 2004, 00:00

Kuressaare kutsub juba kümnendat aastat meeleolukale festivalile, mille erilise fluidumi loovad kaunid kontserdipaigad, rõõmus publik ja kõrgetasemelised kontserdid väärtmuusikaga.

Tegemist on pikima traditsiooniga kammermuusikafestivaliga Eestis ning muusikafestivalide traditsiooni algatajaga Saaremaal.

Avakontsert on noorte väljapaistvate Baltimaade muusikute päralt. New Baltic Trio, koosseisus festivali kunstiline juht, pianist Andres Paas, klarnetist Marcis Kulis (Läti) ja t?ellist Vytautas Sondeckis (Leedu), mängib klassikute loomingu kõrval ka noorte läti ja eesti heliloojate Ruta Paidere ja tänavuse Rostrumi võitja Helena Tulve teoseid. Esmakordselt on festivali programmi kaasatud koorimuusika kontsert Arvo Pärdi ja teda mõjutanud renessansiaegsete heliloojate kaunikõlalisest muusikast Eesti Filharmoonia Kammerkoorilt. Uue põneva nüansi annab festivalile moderntantsuetendus portugali tantsijanna Teresa Simase ja marimbamängija Pedro Carniero esituses. Traditsioonilise klaveriõhtu annab seekord Praha Kevade ja New Yorgi noorte kontsertartistide konkursi võitja, noor t?ehhi pianist Martin Kasik. Lossikontserdil esineb ungari duo (flötist Gergely Matuz ja pianist Balint Zsoldos). ?Eksootiliste promenaadide? sarja kuuluv öökontsert on pühendatud d?ässmuusikale, esinejaiks lauljatar Hedvig Hanson ja kitarrist Andre Maaker. Lõppkontsert pakub rõõmu vokaalinautlejaile Schumanni ?Hispaania laulumängu? ja Brahmsi võluva armastuslaulude tsükliga. Vokaalkvartetiks ühinenud Pille Lill, Maire Haava, Mati Kõrts ja Uku Joller musitseerivad siin koos festivalil korduvalt esinenud Tallinna Klaveriduoga (Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske).

Festivali raames jätkub ka eelmisel aastal alguse saanud muusikateraapia koolitus-õpituba.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing