Kas aktsiisitõusuga on tarvis uut metanooliepideemiat?

Mati Feldmann 09. august 2004, 00:00

Surmav salaalkohol koputas oma kondise sõrmega taas meie alkoholipoliitika uksele: Valgas suri naine salaviinasurma. Juhtunu peaks olema meeldetuletuseks, et Eesti pole veel nii teadlik, et alkoholiaktsiisi tõstmine ainult rahatasku mõningase kõhnumisega üle elada.

Aktsiisi tõstmise vastu räägib tegelike maksulaekumiste vähenemine, nagu juhtus pärast viimast aktsiisitõusu. Seetõttu ei näe riigieelarve oodatud võitu, vaid kaotust, millele lisandub heitunud inimeste ülesturgutamine surrogaatide joomisest. Pluss üldrahvalik häbi ohvrite pärast.

Tõsi, ka legaalsest alkoholist võib end surnuks juua. Millegipärast arvan, et niisuguseid juhtumeid on vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing