Merko ülikiire kasv on pidurdumas

Annika Matson 09. august 2004, 00:00

?See oli esimene kvartal pärast 2002. aasta neljandat kvartalit, kui müük ei kasvanud enam nii kiiresti. Viis kvartalit järjest raporteeriti ülisuuri (60?65%) kvartaalseid müügikasve, seekord kasvas müük 18,5% eelmise aastaga võrreldes,? ütles Suprema analüütik Triin Palge. Eksperdi sõnul olid tulemused siiski head, marginaalid väga tugevad.

Aastateks 2005?2008 ootab Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim Merko Ehituse müügi kasvuks vaid 1?5%.

Ühispanga analüütik Raul Rannaste soovitab Merkost kasumit võtta. Aktsia ostmisele tasub tema sõnul mõelda tasemelt 188?195 krooni.

Merko Ehituse teise kvartali puhaskasum kasvas võrreldes mullu sama perioodiga 8,4%, 50,6 miljoni kroonini, teatas firma börsile. Käive kasvas samal ajal 18,5%, 728,5 miljoni kroonini. Andersson Investeeringute omanik ja aktiivne investor Stefan Andersson prognoosis, et Merko teise kvartali käive tuleb 700 miljoni krooni ringis. Puhaskasumiks ootas ta kuni 35 miljonit krooni.

Torim ootas teise kvartali puhaskasumiks 49,4 miljonit krooni ja käibeks 792 miljonit krooni. Ta soovitab Merko aktsiat hoida, hinnasiht on 219 kroonil.

Kasum teeniti tavapärase majandustegevusega, välja arvatud ühekordne kasum 11,7 miljonit krooni, mis laekus esimeses kvartalis projektijuhtimise valdkonna müügist Tallinna Teede ASis, ütles teates Merko Ehituse juhatuse liige Alar Lagus.

Teises kvartalis kahanes veidi Merko Ehituse puhaskasumi marginaal. Lagus põhjendas pisukest langust tasutud tulumaksuga dividendidelt. ?Keskmises perspektiivis me puhaskasumi marginaalide langust ei oota,? lubas Lagus.

Läti tütarfirmas Merks kasvas käive teises kvartalis tublisti, Leedus kahanes müük võrreldes eelmise aastaga. ?Kui suur objekt on lõppenud ja samas mahus lepingut kohe peale ei tule, siis käive langebki,? ütles Lagus ning lisas, et Leedus sai valmis Novo hotell.

Riia jäähokihalli ehituse kohta märkis Lagus, et midagi pole seal veel kindlat, sest ehitusega kaasneksid üsna suured riskid. ?Läbirääkimised käivad,? möönis ta vaid.

?Tulevikus ei taha me mitte kehvemad olla, kui me seni oleme olnud,? ütles Lagus.

Ekspertide hinnangul on ka 222 krooni ühe Merko Ehituse aktsia eest siiski liiga palju. ?Mõne aasta pärast võib nii ehitusturu kui ka börsi olukord Eestis olla juba päris nukker,? ütles Andersson. Ta pakkus, et tulevikus võib Merko Ehituse aktsia maksta vaid 140?150 krooni, mis on võrreldav naaberriikide ehitusettevõtete aktsia hinnaga.

Andersson müüs oma 12 000 Merko Ehituse aktsiat märtsis 217,5 krooni tükk.

?Merko Ehituse areng on edulugu Eesti moodi. Kompaniil näivad olevat ka tõsised plaanid Venemaal, kuna meedia vahendusel otsitakse sinna juba ka uusi insenere ja projektijuhte,? märkis Andersson. Ta lisas, et õnnestumise korral Venemaal aktsia hind ehk hetkel väga kallis ei olegi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing