USA keskpank tõstab täna intresse

Alvar Jõgeva 10. august 2004, 00:00

Dollari kurss oli euro suhtes pea kahe nädala madalaim, kui kerkis esile spekulatsioon, et USA keskpank tõstab täna intresse ja järgmine kord alles novembris.

Investorite meelemuutus intressimäärade tõstmise osas kerkis esile peale oodatust viletsamat tööjõuraportit. Uusi töökohti lisandus oluliselt vähem, kui analüütikud olid oodanud. Kauplejad ootavad nüüd keskpangalt aeglasemat intressitõusu, vastasel juhul satuks ohtu majanduse kosumine.

Futuurid näitavad, et täna hilisõhtul ootab 0,25protsendilist intressitõusu 96 protsenti kauplejatest. Enne tööjõuraporti avaldamist ootas 21. septembril toimuvalt istungilt intresside tõstmist 0,25 protsendi võrra 70 protsenti kauplejatest, kuid peale uudise avaldamist langes see 36 protsendini. Peale septembrit toimub järgmine istung 10. novembril.

Kell 16 oli dollari kurss euro suhtes 1,2270. Eesti Pank fikseeris eile dollari kursiks 12,75 krooni.

Ligi 60 protsenti kauplejatest, investoritsest ja strateegidest soovitab osta eurot dollari vastu, veel eelmisel nädalal oli vastav näitaja 26 protsenti. Turuosalised soovitasid osta ka Jaapani jeeni dollari vastu.

Analüütikud vähendasid käesoleva kvartali majanduskasvu prognoosi, kuna nafta hind vallutab uusi rekordeid ja uusi töökohti lisandub vähe. See vähendab tarbijate kulutusi, kes on maailma suurima majanduse alustala. USA III kvartali majanduskasvuks oodatakse 3,9 protsenti aasta baasil. Veel kuu aega tagasi oodati 4,2protsendilist kasvu. Käesoleva aasta majanduskasvu prognoos on 4,4 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing