Suur meelitab väikest ? investeerima

Andres Kärssin 25. august 2004, 00:00

Seda, et ses asjas pole tuldud nalja tegema, kinnitas Saksa-Balti Kaubanduskoja avamisele pühendatud esitlus ?Saksamaa ? Eesti investeerimis-, turismi- ja kaubanduspartner? selle nädala alguses. Ilmselt oli see üks väheseid ja haruldasi kordi, kus ei räägitud raha liikumisest Saksamaalt siiapoole, vaid hoopis vastupidises suunas. Seda kõike laienenud euroliidu ning tekkinud võimaluste kui ka uuenenud seisus Saksa-Balti Kaubanduskoja kontekstis.

Samas on tegu ikkagi tulevikumuusika ning pigem võimaluse loomisega huvilistele, sest hetkel Eesti investeeringutest Saksamaale suurt rääkida pole, ilmes esitlusel kostnud arvamustest. ?Praegu on väga raske Eesti ettevõtjatel saada Saksa jaotuskanalitesse, sest rahvusvaheline konkurents on tugev,? tõdes Saksa suuruselt teise pangagruppi HypoVereinsbanki kuuluva Vereins- und Westbanki Eesti esinduse juht Frank Marcus, lisades, et hetkel on pigem tegemist võimaluste otsimise ajaga.

?Puit ja tekstiil ? need on valdkonnad, kus on juba tekkinud teatud müügistruktuurid Saksa turul,? märkis Saksa-Balti Kaubanduskoja Eestis, Lätis, Leedus peadirektor Ralph-Georg Tischer, viidates seejuures Kreenholmi tegevusele. Samas lisas ta, et tegelikult on nii mitmegi valdkonna tooted Saksa turul müügil, kuid tegemist on lõpp-produktide turustamisega.

Alkohoolsete jookide hulgimüügiga tegelev Dunkri Kaubandus ostis mullu osaluse Saksamaa idaosas Neubrandenburgis asuvas likööritehases.

?Ostsime eelmisel aastal väikese osaluse Saksa turule puuviljaveini ja likööre tootvas ettevõttes,? kinnitas Dunkri Kaubanduse ASi arendusdirektor Arvo Kask, muiates ise kuulduse peale, nagu oleks Dunkri Kaubandus saanud Saksamaal viinamarjamäe omanikuks.

Tema sõnul pole sest ostust avalikustatud seetõttu, et veel pole näidata tulemust. Kask ei täpsustanud ka Saksa tootja nime ja Dunkri Kaubanduse osaluse suurust, mainides, et tegemist olevat väikese investeeringu ja vähemusosalusega ettevõttes, mis varem tegeles vahuveinide tootmisega Venemaale.

?Valmistamisest ei tea me midagi, me tegeleme rohkem müügi poolega,? selgitas Kask siinse hulgimüüja rolli uuel turul. ?Meil on kogemus, kuidas tegutseda Eestis jaekettidega, seda saab seal rakendada,? lausus ta. Samas saab tema sõnul ise õppida, kuidas suurel turul tegutseda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing