Maksuamet pani Hiiu Kaluri grupi ettevõtete varad müügikeelu alla

Kristina Traks 06. september 2004, 00:00

Augusti lõpust on Tiit ja Toomas Kõuhkna enamusosalusega Hiiu Kaluri tütarfirmade kogu kinnisvaral keelumärked kinnisasja võõrandamise keelamise tagamiseks. Keelumärked Dagotari ja Dagomari varale lasi panna maksu- ja tolliamet, sest Hiiu Kalur koos tütarfirmadega on maksuametile võlgu 36 miljonit krooni. Eelnevalt oli maksuamet juba arestinud grupi suurima võlglase ASi Dagomar pangakontod, sest ettevõte ei suutnud kinni pidada kokkulepitud maksegraafikust.

Keelumärge varal paneb selle sisuliselt ?lukku? ehk siis ei ole võimalik selle varaga tehinguid teha. Müügikeelu all on maksuameti teatel lisaks kinnisvarale ka Hiiu Kaluri grupi ettevõtetele kuuluv muu vara, nagu autod, laevad ja ehitised.

Moonsund Shippingu vara on maksuameti nõudmisel keelumärke all juba eelmise aasta septembrist. Lisaks on Dagomari maksuvõla katteks maksuametile panditud Hiiumaa Suursadam.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Aivar Pau sõnul on keelumärgete panemise eesmärgiks võlgniku vara säilimine. ?Seda võimalust kasutatakse reeglina siis, kui võlgnik pole võlgade ajatamiskavast kinni pidanud ning ka kontode arestimine pole olukorda pööret paremuse poole toonud,? lisas ta.

Hiiu Kaluri juhataja Toomas Kõuhkna sõnas, et kokkuleppel maksuametiga on ettevõtete mõningal varal tõepoolest keelumärked peal. ?Ettevõtete igapäevast tegevust aga see ei sega, sest ega me ei tahagi seda vara müüa,? ütles Kõuhkna. ?Me tahame võlad ära maksta.?

Hiiu Kaluri gruppi kuuluvad ettevõtted on Hiiumaal suurimad tööandjad, andes tööd ligikaudu 700 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing