Hansapank tõuseb, Norma langeb

Alvar Jõgeva 16. september 2004, 00:00

Tallinna börsil liikusid aktsiad erisuunaliselt. Hansapanga aktsia hind kerkis rekordilähedasele tasemele, samas Norma jätkas langust.

Hansapanga aktsia sulgus 7 euro ehk 109,53 krooni tasemel. Väärtpaberi hind tõusis 0,43 protsenti. Augustis saavutatud rekordtase jääb vähem kui krooni kaugusele.

Viimastel päevadel on nõrkust näidanud Norma aktsia. Väärtpaberi hind langes ka eile 0,81 protsenti, 96,23 kroonini.

Hansapanga ja Norma aktsia erisuunalise liikumise põhjuseid pole kerge leida. Hansapank lõikab kasu peamiselt Balti riikide majanduskasvust, mis püsib jätkuvalt tugev. Norma puhul on olulisem jälgida arenguid Venemaal, mis on viimasel ajal olnud valdavalt positiivsed, kui jätta välja Jukose saaga. Norma aktsia hinna langus tekitab minus kahesuguseid mõtteid. Ühest küljest tundub olevat soodne ostumoment, sest aktsia on justkui ilma mingi põhjuseta langenud. Teisalt tekib kahtlus, et mõni turuosaline omab rohkem informatsiooni ning on asunud aktsiaid müüma.

Sarnaselt eelmiste päevadega tehti ka eile suurt käivet Eesti Telekomi aktsiaga. Telekomi aktsiaga seoses on taas üles kerkimas spekulatsioon uuest ülevõtupakkumisest, mis peaks väidetavalt toimuma järgmisel aastal.

I-nimekirjas kukkus päeva sees Viisnurga aktsia 18,15 kroonile, mis on enam kui viie aasta madalaim tase. Sulgemishinnaks fikseeriti siiski 19,09 krooni, mis tähendab 1,67protsendilist tõusu. Aktsia käive oli 76 000 krooni. Viisnurga üksuste müük on venima jäänud, kuid sellest olulisem on müügihind. Viisnurga aktsiaid müüvad investorid panustavad hetkel üksuste madalale müügihinnale. Õhus on palju ebakindlust, mis investoritele ei meeldi, pannes neid aktsiaid müüma.

Tallinna börsil on september alanud hästi, eirates statistikat, et tegu on kõige viletsama kuuga turul. Kardetud september pole ka välisturgudel seni kaasa toonud langust, mille mõju võiks Tallinna börsile kanduda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing