Paabulinnu lood

Kersti Inno 01. oktoober 2004, 00:00

?Paabulinnu lood? on lavalist liikumist, valgusefekte ja virtuoosset klarnetimängu ühendav kostümeeritud kontsert-show, mida on nimetatud ka monodraamaks klarnetisolistile ja orkestrile. Mitmeid rootsi muusikaauhindu ja UNESCO rahvusvahelisel heliloojate rostrumil 2002.aastal esikoha pävinud Anders Hillborg (1954) pühendas teose kaasmaalasele Martin Fröstile. Tundliku muusikanatuuri ja virtuoosse tehnikaga Martin Fröst on üks meie aja silmapaistvamaid klarnetiste, kelle esinemistele lisavad värvi suurepärane meisterlikkus ja plastiline liikumine.

Hiljuti valis BBC Raadio 3 ülikiire rahvusvahelise tähelennu teinud karismaatilise rootsi klarnetisti noore põlvkonna kunstnikuks (Young Generation Artist). Martin Frösti viimane CD Mozarti muusikaga tõi interpreedile Grammy auhinna.

Rootsi kaasaegse tähtteose kõrval on kavas taani romantismijärgse perioodi olulisima helilooja Carl August Nielseni (1865?1931) Viies sümfoonia, mis tõi heliloojale tema eluajal suurima tunnustuse.

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees on dirigendipuldis Tõnu Kaljuste, kel sel hooajal meie esindusorkestriga tihedam koostöö.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse maailmas alates 1975. aastast, mil sellele traditsioonile pani aluse legendaarne viiuldaja ja dirigent, tolleaegne Rahvusvahelise Muusikanõukogu president Yehudi Menuhin. Eesti Muusikanõukogu annab kontserdil üle selle aasta muusikapreemiad. Klassikaraadio teeb kontserdist ülekande.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing