• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telekom võib saada uue ostupakkumise

  Eesti Telekomi aktsia hind tõusis eile Tallinna börsil poolesaja miljoni kroonise käibe juures 108,74 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 2. septembrit. Kui telekomisektori aktsiatega tehti möödunud kuul umbes sama kaliibriga tehing, selgus, et firma suuromaniku TeliaSonera osalus on Eesti Telekomi omanikeringis kasvanud.
  24. septembril kinnitas TeliaSonera Baltimaade kommunikatsioonijuht Kjell Lindstrom, et firma osalus on otse ja Londoni börsil kaubeldavate GDRide (hoiutõendite) kaudu kasvanud 49,9 protsendini.
  Juhul, kui TeliaSonera oleks olnud kas või kolmandiku eile Tallinna börsil kaubeldud Eesti Telekomi aktsiate ostu taga, kasvaks firma osalus kohalikus telekomifirmas üle 50% ning Skandinaavia firma peaks tegema kohustusliku ostupakkumise kõigile ülejäänud aktsionäridele. See aga ei pruugi tähendada, et TeliaSonera tuleks välja kevadisest ahvatlema hinnaga, mil ta pakkus aktsia eest 111,30 krooni. Toonane aktsiate ostupakkumine teadupoolest ebaõnnestus. Peamiselt seetõttu, et Eesti riik ei olnud nõus aktsiaid allpool turuhinda loovutama.
  Järjekorras kuuenda rekordini viimase kaheteistkümne päeva jooksul jõudis eile Hansapanga aktsia. Teisipäeval eduka 750 miljoni euro (11,7 miljardit krooni) suuruse võlakirjaemissiooni seljataha jätnud Hansapanga aktsia sulgus eile juba 118,13 kroonil ehk taas uuel rekordtasemel.
  Vaikselt on tugevnema hakanud ka Norma aktsia, tõustes eile 99,67 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 23. augustit.
  24. septembril teatas ettevõtte suuromanik Autoliv, et viib 2006. aasta keskpaigaks oma turvavööde tootmise Rootsist Eestisse. Normale tähendaks see eelkõige sideme tugevnemist Autoliviga ja suuremat käivet.
  Rootsist tahetakse etapiliselt Eestisse üle tuua töö, mida hetkel teeb 275 töötajat. Kui oletada, et Normas töötatakse sama efektiivsusega kui Rootsis, võib see kohaliku turvavööde tootja aastakäivet kasvada kolmandiku võrra ehk 300-400 miljoni krooni võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.