Ülo Toomsalu • 13. oktoober 2004 kell 6:44

PM: bussifirma tõstab Tartu linnaliinide piletihindu

Tartu linnavalitsus otsustas eilsel istungil osaliselt toetada ASi Connex Tartu taotlust tõsta 2005. aasta 1. jaanuarist linnaliinibusside piletite hinda.

Linnavalitsuses heaks kiidetud hinnatõusuplaanis jääks üksikpileti hind samaks sellisel juhul, kui piletisoovija ostab korraga terve piletipaki, kus on kümme piletit. Kui osta vaid üks pilet, maksaks see 10 krooni, bussist ostes oleks üksikpileti uus hind 12 krooni, kirjutab Tartu Postimees.

Kõige enam soovis Connex tõsta üliõpilaste ja alla 65aastaste riikliku vanaduspensioni saajate 30 päeva pileti hinda: sellele taheti lisada 40 krooni. Pärast läbirääkimisi raega leppis Connex 20kroonise hinnatõusuga.

ASi Connex Tartu juhatuse esimehe Uno Ainsoo sõnul tuleb bussipiletite hinda tõsta maikuus tõusnud bensiinihindade tõttu. Samuti nentis ta, et Connexi tulubaas pole alates 2000. aastast muutunud, kuid näiteks kütus on selle ajaga kallinenud 20% ja tarbijahinnaindeks tõusnud üle 16%.

Piletihinna tõstmisega soovib Connex enda 2005. aasta eelarvesse saada ligi 4 miljonit lisakrooni, mis aitaks katta kütusehinna tõusu ja tõsta bussijuhtide tunnipalka.

Hetkel kuum