29. oktoober 2004 kell 13:36

Paulig laiendab Eestis maitseainetootmist

Paulig Groupi omanik Bertel Paulig avas täna Sauel Pauligi maitseainetehase laienduse, mille abil loodab kasvatada aastakäivet ca 40 miljonit krooni võrra.

Tehase laiendamine läks maksma 31 miljonit krooni ning investeeringu tegi kohvi ja maitseainete tootja Paulig Group omavahenditest. Lisandunud tehaseruumides hakkab Paulig Baltic allhankekorras tootma tööstusmaitseaineid (suurpakenditesse pakitud maitseained toiduainetööstustele - toim.) Paulig Groupi ühe Soome tütarettevõtte OY Lihel tellimusel. Lihel müüb Sauel toodetu maha Balti riikides, Soomes ja Venemaal.

ASi Paulig Baltic tegevdirektor Tiit Nuudi sõnul on Lihelil endal Soomes samalaadne tehas Soomes olemas, kuid selle tootmisvõimsus on ammendumas. 'Nii otsustati siia tootmine rajada,' sõnas Nuudi. 'Sisuliselt hakkame me tegema grupisisest allhanget.'

Paulig Balticu turundusdirektor Rainer Tammeti sõnul lisab tootmise laiendus Paulig Balticu ca 270 miljoni kroonisele aastakäibele umbes 40 miljonit krooni. Uusi töökohti tekib 20.

Viimased kuud on Paulig Balticule kui Eesti ühele suuremale taimse kauba Venemaale importijale tekitanud probleeme Venemaa impordikeeld Eesti päritolu taimsetele toodetele. Bertel Paulig, neljandat põlve Paulig Groupi omanik ja juhatuse esimees sõnas, et Venemaale eksportimine Eestist on praegu küllaltki probleemne. 'Pikas perspektiivis peaks asi ikka lahenema, arvan, et me ei peaks heituma paari kuu probleemidest,' sõnas Paulig. 'Meie toodetel on pikk säilivusaeg, nii et probleem pole ehk kõige hullem.' Venemaal on Pauligil impordiga tegelev firma ning oma tehast sinna Bertel Pauligi sõnul niipea pole plaanis rajada.

Tiit Nuudi lisas, et Venemaale eksport reaalselt siiski toimub, kuid sinna saadetakse kaupa kontserni teistelt tehastelt ning nende sertifikaatidega. 'Näiteks Rootsist läheb Venemaale kaup, meie aga müüme siis Rootsi, selline logistika on muidugi kulukas,' sõnas ta. 'Õnneks oleme Venemaal kogu aeg hoidnud ka suurt laoseisu, see kulub nüüd ära.'

Eksport Venemaale moodustab Paulig Balticu käibest paarkümmend protsenti.

Hetkel kuum