Kord Piibeleht peal, siis jälle all

Aivar Hundimägi 12. november 2004, 00:00

Eilne Äripäev kirjutas, et tänavu tuleb üle pika aja piimatootjatele jälle hea aasta, sest piima kokkuostuhind on kõrge ja tootjad teenivad kasumit. Seevastu piimatööstused lõpetavad aasta kahjumiga.

Piimandusturul toimuv sarnaneb kellapendli liikumisele. Kui piimatootjaid oli palju, siis õnnestus töötlejatel tootjatele soodsad hinnad peale suruda. Nüüd on nõrgemad farmerid turult välja tõrjutud, turg tasakaalustunud ning põllumehed saavad oma kauba eest paremat hinda küsida. Tekkinud olukord meelitab piimatootmisega tegelema uusi investoreid ja motiveerib juba tegutsevaid tootjaid agressiivsemalt investeerima. Tõenäoliselt on varsti jälle piimajõed suuremad ja pendel liigub teisele poole. Tööstused jõuavad kasumisse ja piimatootjad teenivad jälle kahjumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing