• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Internetiaktsiad absurdsel kõrgusel

  Internetifirmade aktsiatega kaubeldakse absurdsetel tasemetel. Investeerimispank Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW) kirjutas läinud nädalal globaalstrateegias, et aktsiamull on ametlikult tagasi.
  DrKW strateegidel läks hing täis Wall Street Journalis ilmunud konkurent Morgan Stanley analüütiku Meekeri kommentaari peale, et käimas on internetibuum. DrKW strateeg James Montier esitas küsimuse: kas me pole mitte midagi õppinud mulliaastatest?
  Viie internetifirma ? eBay, Google, Yahoo, Yahoo Japan ja Amazon.com ? turuväärtus on 231 mld dollarit. Firmade aktsiad kauplevad keskmiselt 121kordse hinna-kasumi suhte, 13kordse raamatupidamisväärtuse ja 15kordse käibe juures.
  Strateeg nendib irooniliselt, et sellistesse aktsiatesse investeerijatele on väärtusekontseptsioon vananenud. Isegi tehnoloogiafirmade juhid (näiteks Sun Microsystemsi juhatuse esimeest Scott McNealy) on hoiatanud investoreid absurdsete aktsiahindade eest.
  ?Kahe aasta eest maksis meie aktsia 64 dollarit, aktsiaga kaubeldi kümnekordse käibe juures. Kümnekordse käibe juures peaksin ma teile maksma kümnel järjestikusel aastal välja 100% käibest. Isegi arvutifirmade kulud pole nullis. Oletame, et mu firma kulud on nullis, mida on raske eeldada 39 000 töötaja korral. Väga raske on mitte maksta makse. Kui ma ei maksaks dividendidelt makse, oleks see seaduserikkumine. Loomulikult oleks arenduskulud nullis järgnevad kümme aastat. Kas te saate aru, kui jaburad on need eeldused?? küsis Scott McNealy 2002. aasta aprillis. ?Teile pole vaja läbipaistvust. Teile pole vaja aruannete juurde joonealuseid märkusi. Millest te (aktsiat ostes) mõtlete??
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.