• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülemiste hotellis on Fuente

  Nimeks Fuente, mida nooruke ettekandja tõlkis purskkaevuks, ainult ei mäletanud, kas oli see hispaania või itaalia keeles.
  Loomulikult on restoran nime saanud Tallinna suurimalt purskkaevult, mis hotelliõue kaunistab. Valisime lauagi akna alla, et veelõbudest mitte ilma jääda. Restoran määratleb end koduleheküljel vahemereliseks, see ju praegu moes. Esmapilgul jättis menüü uhke ja rikkaliku mulje, ainult et kõik ei olnud üheselt mõistetav. Minul tekkis probleem lõhekalaga, mille täielik nimi oli ?basiilikuvõis praetud lõhemerineitsi köögiviljatrio püramiidil?. Kui merineitsi kohta küsisin, selgus, et oli tavaline lõhe, ainult ilu pärast neitsiks nimetatud ? lauale jõudes oli ta küll pisut jahtunud ja kuivavõitu. Minu kaaslasel oli raskusi päikesetomatitega ? ta nimelt ootas oma lemmikuid, päikesekuivatatud tomateid, kui tellis ?päikesetomatite ja jõevähisabadega toorsuitsusingi-mozzarella-salati lollo rossol?, aga sai ainult tavalised tomativiilud, millel polnud ka kasvades päiksega palju kokkupuudet olnud. Seente ja parmesaniga täidetud zuccini oli just see, mis kirjas, ainult see polnud lauale jõudes eriti soe, kuigi leidsin ta jaotusest ?soojad eelroad?. Külm kah ei olnud, ainult leige.
  Kui menüü mõistmise raskused ja soojade roogade madal temperatuur unustada, võiks toidud enam-vähem õnnestunuks hinnata. Peakokk võib oma nime täie õigusega avalikustada (muide, see oligi menüül kirjas), köök tuleb paremini toime kui teenindus: täidetud zuccini kõrvale tellitud valge vein toodi alles siis, kui olin zuccini lõpetanud, ära unustanud ja koos koogiga ka klaasikese portot tellinud, nii et porto asemel. Oleksin ju võinud veini ise meelde tuletada, kelnerit oli saalis näha küll. Nii et mõnevõrra ka minu viga, aga ma tahtsin vaadata, kui kaua võib klaasi veiniga aega minna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.