• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mees lükkas internetis käima Audi-loterii

  Loteriikuulutus ilmus 23. novembril nii portaali Audiclub.ee kui ka Streetrace.org foorumisse, kus tekitas üksjagu elevust. Ehkki Eestis tundub selline müügikorraldus harjumatu, on muude maade autoportaalides varemgi loteriisid korraldatud.
  Raha tuleb kanda Marko elukaaslase kontole Hansapangas, kelle nimele on auto vormistatud, ja lisada loteriis osaleja nimi. Loosimisse pääsevad esimesed 500, ülejäänutele lubab ta raha tagasi maksta. Audi hind on 60 000 krooni. Kasumit Marko ei plaani.
  ?Tahan vaikselt ja tähelepanu tõmbamata elada,? põhjendab Äripäeva toimetusse selgitusi andma tulnud Marko pildistamisest keeldumist. Ta on silmnähtavalt pabinas, sest ei osanud laiemat huvi ette näha. Marko vastab oma foorumis avaldatud telefonile ise ja kinnitab, et autot on kõik huvilised seni vaadata saanud. Veebis on näha ka loteriis osalejate nimekiri, kus Audi vajajatena oli eilse seisuga üles antud 43 isikut.
  ?Kavatsen kindlasti osaleda ja seda on juba teinud mitu mu tuttavat,? ütleb Mihkel-Ilon Kallisaar, kes plaanib 120 krooni maksta pärast palgapäeva. ?Tunnen Markot isiklikult, mingit kahtlust mul korraldaja heade kavatsuste suhtes pole,? lisab ta.
  ?Olen läbi pika aja jälginud foorumis Marko tegemisi, isiklikult kohtunud me ei ole,? ütleb foorumite püsikasutaja Hindrek. ?Tema idee on hea, kuid see loterii kestab liiga lühikest aega ja korraldus tundub veidi läbimõtlemata.? Hindrek usub, et autoloteriisid võiks korraldada edaspidigi. ?Neid peaks läbi viima usaldusväärsed inimesed ja hästi läbipaistvalt,? loetleb Hindrek.
  Portaali Streetrace.org esindaja Kristjan räägib, et tegu on kitsa ringkonna fun-projektiga. Esimene sellelaadne autoloterii kukkus kahjuks läbi. ?Ilma lisareklaamita ei panustaks sellegi loterii edukusse,? ütleb Kristjan ja lisab, et nii võiks müüa eksklusiivseid ja kalleid autosid. ?Mis puutub loterii turvalisusesse, siis antud juhul oleks see konkreetne projekt mõeldamatu, kui loteriid viiks läbi loteriis osalejatele täiesti tundmatu isik.?
  ?Idee on huvitav, aga sellise tegevuse legaalsus ja riiklik kontroll on küsitav,? ütleb Audisid müüva Reval Auto marketingijuht Maarja Küla. ?Ma ei ole varem kuulnud sellisest loteriist, seda enam on põnev oodata, milline on tulemus ja kas sellest midagi välja tuleb.?
  Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude talituse ülemkomissar Eero Ergmad häirib poolik info korraldaja, korraldusloa, loterii reeglite ja tagatiste kohta. ?Veebis avaldatud info ei vasta loteriiseadusele, millest tuleks lähtuda," leiab Ergma.
  Rahandusministeerium kavatseb Audi-loteriid kontrollida. ?Siiras soov võib kurvalt lõppeda, reeglid on kõigi jaoks,? selgitab ministeeriumi nõunik Annika Loigu. Esialgsetel hinnangutel peaks Audi-loteriiks internetifoorumis hankima siiski rahandusministeeriumilt loa. Kui korraldaja aga loterii ise katkestab ja osalejatele raha tagasi maksab, võetakse seda kindlasti arvesse, lubab ministeerium.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.